Erdogans aizstāv “Hamās”, paziņo, ka tā biedri tiek ārstēti Turcijas slimnīcās

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Recep Tayyip Erdogan) pirmdien, 13.maijā, paziņoja, ka vairāk nekā 1 000 palestīniešu kaujinieku grupējuma “Hamās” biedri tiek ārstēti slimnīcās visā Turcijā, un atkārtoti pauda savu nostāju, ka tā ir “pretošanās kustība”, ziņo “Reuters”.

“Ja dēvēsiet “Hamās” par “teroristu organizāciju”, tas mūs sarūgtinās,” Erdogans sacīja kopīgā preses konferencē ar Grieķijas premjerministru Kirjaku Micotaki Ankarā pēc tam, kad Micotakis grupējumu bija nosaucis par “teroristu organizāciju”.

“Mēs neuzskatām “Hamās” par teroristu organizāciju…

Vairāk nekā 1 000 “Hamās” biedru ārstējas slimnīcās visā mūsu valstī,” sacīja Erdogans.

Taču kāda Turcijas amatpersona vēlāk sacīja, ka Erdogans ir domājis palestīniešus no “Hamās” pārvaldītās Gazas joslas kopumā, nevis “Hamās” biedrus.

“Prezidents Erdogans nepareizi izteicās, viņš gribēja teikt, ka 1 000 Gazas iedzīvotāji tiek ārstēti (visā valstī),” sacīja Turcijas amatpersona.

Novembrī Ankara paziņoja par daudzu ievainoto vai slimo Gazas iedzīvotāju, tostarp vēža slimnieku un viņu pavadoņu, evakuāciju Izraēlas ofensīvas laikā, taču kādas izcelsmes personas ārstējas Turcijā “Reuters” uzreiz nevarēja noteikt.

Daudzas valstis, tostarp ASV, Izraēla, Apvienotā Karaliste, Kanāda, Eiropas Savienība un vairākas citas, ir atzinušas “Hamās” par teroristisku organizāciju.

Lasiet arī: Polijas-Baltkrievijas robežas stiprināšanai Varšava tērēs vēl 350 miljonus eiro

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas