ES apstiprina jaunas sankcijas pret Baltkrieviju

Eiropas Savienības (ES) vēstnieki apstiprinājuši jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, ieviešot ierobežojumus dubulta lietojuma precēm un aviācijas detaļām, raksta Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.

Papildinātas arī sankcijas pret personām, kas saistītas ar karadarbību Ukrainā. Šo informāciju apstprināja Lietuvas vēstnieks ES Arnolds Prankevičs (Arnoldas Pranckevičius).

Prankevičs mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja, ka apstiprināta sankciju pakete pret Baltkrieviju (dubultā lietojuma kaujas un aviācijas precēm) un

pagarinātas sankcijas pret apmēram 1800 Krievijas pilsoņiem un juridiskajām personām.

Iepriekšējo reizi sankcijas pret Baltkrieviju pieņemtas pirms gada. Gaidāms, ka jauno sankciju paketi apstiprinās tuvākajā dienās. Lietuvas ārlietu ministra vietniece Jovita Neļupšiene (Jovita Neliupšienė) norādīja, ka šīs sankcijas būs līdzīgas pret Krieviju noteiktajām. Viņa piebilda, ka Baltkrievija palīdz Krievijai izvērst agresiju, un tās teritoriju izmanto sankciju apiešanai, turklāt Baltkrievijā ir ļoti slikta situācijas cilvēktiesību jomā.

ES valstis jau kopš gada sākuma runā par Krievijas un Baltkrievijas sankciju pielīdzināšanu. Tomēr dažas valstis vēlas saglabāt izņēmumus baltkrievu mēslojumam, kam savukārt kategoriski iebilst Lietuva.

Visu rakstu angļu valodā lasiet šeit: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2044293/eu-adopts-new-sanctions-against-belarus-after-a-year

Lasiet arī: Viedoklis | Pārcentīga sankciju interpretācija Latvijai varēja izmaksāt veselas nozares likvidēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas