ES ceļu policija uzsāk ātruma kontroles kampaņu

Vasaras brīvdienām ritot pilnā sparā, autovadītājiem jābūt piesardzīgākiem, jo ceļu policija visā Eiropas Savienībā (ES) veic papildu ātruma pārbaudes, ES ceļu policijas tīklam “Roadpol” īstenojot ikgadējo kampaņu pret ātruma pārsniegšanu, organizācijai apgalvojot, ka šī ir lielākā kampaņa pasaulē “pēc kopējā iesaistīto policijas profesionāļu un pārbaudīto autovadītāju skaita” un kuras mērķis ir samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu, pirmdien, 5.augustā, ziņo “Politico”.

Drošības pārbaudes tiks veiktas visās dalībvalstīs, sākot no 5.augusta līdz 11.augustam.

2018.gadā ES apņēmās līdz 2030.gadam samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu par 50%, taču tikai dažas dalībvalstis ir ceļā uz šā mērķa sasniegšanu. Pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits samazinājās tikai par 1%, bojā ejot 20 400 cilvēkiem.

Saskaņā ar “Eurostat” datiem kopš 2019.gada ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits Spānijā, Francijā un Itālijā ir nemainīgs, savukārt Nīderlandē, Slovākijā un Zviedrijā tas ir pieaudzis.

“Nesodāmības sajūta dažu autovadītāju vidū, kuri uzskata, ka par ātruma pārkāpumiem viņu dzimtenē netiks ziņots, ir rosinājusi veikt intensīvus pasākumus šajā jomā,” paziņojumā presei sacīja Spānijas policijas darbinieks.

Pagājušajā gadā “Roadpol” kampaņas laikā konstatēja vairāk nekā 650 000 ātruma pārkāpumu.

Lasiet arī: Ceļu remontdarbi Latvijā: Kur gaidāmi satiksmes ierobežojumi?

Lasiet arī: Lietuvas robežsargi palīdzēs Latvijai aizsargāt robežu ar Baltkrieviju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas