ES grasās ierosināt ievedmuitas nodokli lētiem sūtījumiem, vēršoties pret Ķīnas uzņēmumiem “Temu” un “Shein”

Eiropas Savienība (ES) izstrādā plānu piemērot muitas nodokļus lētām precēm, kas iegādātas no Ķīnas tiešsaistes mazumtirgotājiem, tostarp “Temu”, “Shein” un “AliExpress”, atsaucoties uz laikraksta “Financial Times” trešdienas, 3.jūlija, ziņojumu, vēsta “Reuters“.

Ziņojumā teikts, ka Eiropas Komisija šomēnes ierosināšot atcelt pašreizējo 150 eiro slieksni beznodokļu preču iegādei no trešām valstīm.

Saskaņā ar spēkā esošajiem ES noteikumiem internetā iegādātiem sūtījumiem no valstīm, kas nav ES dalībvalstis, netiek piemēroti muitas nodokļi, ja to vērtība nepārsniedz 150 eiro.

Saskaņā ar Komisijas sniegto informāciju 2023.gadā ES no trešām valstīm tika saņemti divi miljardi paciņu, kuru deklarētā vērtība bija mazāka par 150 eiro, un Komisija apgalvojot, ka “e-komercijas apjomi pārbauda muitas iestāžu spējas”.

Ziņojumā teikts, ka ES ir apspriedusi ierobežojuma atcelšanu kā daļu no muitas reformas projekta, ko Komisija ierosināja 2023.gada maijā, bet tagad tā varētu mēģināt paātrināt tā pieņemšanu, lai cīnītos pret lētā importa straujo pieaugumu.

“Mēs pilnībā atbalstām likumdevēju centienus reformēt de minimis noteikumus,” sacīja “Shein” pārstāvis, kamēr “AliExpress” mātesuzņēmums “Alibaba”, “Temu” un ES uz “Reuters” lūgumu sniegt komentārus uzreiz neatbildēja.

Kritiķi ASV ir pauduši bažas, ka “Shein” un “Temu” izmanto importa nodokļu atvieglojumus, lai pārspētu konkurentus un apietu muitas pārbaudes, kas ļaujot tiem pārdot preces par zemākām cenām.

Lasiet arī: Sinhronizācija ar Rietumeiropas tīkliem Baltijas valstīs nedaudz sadārdzinās elektrības cenu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas