ES lūdz Teilori Sviftu mudināt jauniešus balsot

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks Margaritis Šinass (Margaritis Schinas) trešdien, 10.janvārī, ierosināja unikālu risinājumu, lai palielinātu jauniešu aktivitāti gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, aicinot popzvaigzni Teilori Sviftu (Taylor Swift) mudināt jauniešus piedalīties vēlēšanās, vēsta Politico.

Šinass preses konferencē uzsvēris, ka jauniem cilvēkiem ir lielāka iespēja ietekmēt vienaudžu izvēli piedalīties vēlēšanās nekā komisijas locekļiem, paužot pārliecību, ka Sviftas ietekmei varētu būt izšķiroša nozīme jauniešu līdzdalības veicināšanā.

“Es ļoti ceru, ka kāds no viņas mediju komandas seko līdzi šai preses konferencei

un nodos viņai mūsu lūgumu,” atsaucoties uz Šinasu, raksta Politico.

Teilore Svifta, kas ir pazīstama ar savu ietekmi sociālajos plašsaziņas līdzekļos, savulaik ir spējusi saliedēt jaunos vēlētājus. Politico raksta, ka pagājušajā gadā pēc tam, kad viņa mudināja savus 272 miljonus sekotāju reģistrēties balsošanai, dažu stundu laikā vietnē Vote.org reģistrējās vairāk nekā 35 000 vēlētāju, kas bija par 23% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Tuvojoties jūnijā gaidāmajām EP vēlēšanām, kurās Eiropas jauniešu aktīva līdzdalība tiek uzskatīta par būtisku demokrātijai, Komisijas priekšsēdētāja vietnieks ir optimistiski noskaņots, ka Teilore Svifta var veicināt līdzīgu jauniešu aktivitāti Eiropā, kā viņa to paveica ASV.

Margaritis Šinas trešdienas konferencē uzsvēris, ka Teilore Svifta 2024.gada pavasarī uzsāks savas turnejas “Eras Tour” Eiropas posmu un 9.maijā uzstāsies Parīzē, kas sakrīt ar Eiropas dienu, raksta Politico.

Lasiet arī: Ušakovs vēlreiz grib uz Eiropas Parlamentu. Zināmi Saskaņas saraksta līderi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas