ES vilciens uz Strasbūru nejauši nonāk Disnejlendā

Vilciens ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem un amatpersonām ceļā uz Strasbūru pirmdien, 16.oktobrī, kļūdaini nogriežoties, nokļuva Disnejlendā, radot EP kritiķiem lielisku iespēju izsmiet iestādi, vēsta Politico.

EP katru mēnesi īrē vilcienus, lai pārvadātu deputātus un amatpersonas starp savām mītnēm Briselē un Strasbūrā, kas ir nostiprināts Eiropas Savienības (ES) līgumos un ko Francija dedzīgi aizstāv,

savukārt citi devē par ceļojošo cirku.

Pēc izbraukšanas no Briseles Midi stacijas vilciens atstāja Šarla de Golla lidostu un devās uz Šesī staciju, kur atrodas Disnejlenda, un tur aizkavējās 45 minūtes.

“Disnejlendas komanda,” rakstīja holandiešu EP deputāte Samira Rafaela (Samira Rafaela) pie fotogrāfijas, ko viņa publicēja vietnē X (agrāk Twitter), kur viņa kopā ar kolēģi Mohamedu Čahimu (Mohammed Chahim) atrodas vilciena kafejnīcas vagonā.

“Mēs diemžēl nevarējām izkāpt,”

sacīja ES amatpersona, piebilstot, ka varēja redzēt amerikāņu kalniņu virsotni.

Deputātu asistenti šo situāciju uztvēra ar humoru, un viens no viņiem jokojot teica “vienu sēdvietu”, tādējādi atsaucoties uz kampaņu pret braucieniem uz Strasbūru. Daži vilcienā vēlējās bezmaksas atrakcijas. Kāds norādīja, ka mašīnistam nācies iet uz vilciena otru galu, lai atsāktu braucienu.

“Mēs NEESAM Mikipeles parlaments,” sacīja vācu deputāts Daniels Freunds (Daniel Freund). Cits EP deputāts sacīja, ka ir priecīgs par virziena maiņu, jo tas tikai nozīmē, ka viņš iet uz priekšu. Deputāta palīgs Emanuels Fulons (Emmanuel Foulon) jokoja, ka

Parlamentam tagad vajadzētu pieņemt Disneja frāzi: “Kur sapņi piepildās.”

Labā lobija dibinātājs Alberto Alemano (Alberto Alemanno) komentēja, ka ES Parlamenta, kā “ceļojošā cirka” tēls kļūst arvien reālāks.

Aprīlī EP deputāts sociālists Pedro Silva Pereira (Pedro Silva Pereira) uzsvēra sēdvietu trūkumu vilcienos uz Strasbūru un pieprasīja biežākus braucienus. Eiropas Tautas partijas deputāts Kristofs Hansens (Christophe Hansen), kurš nodarbojas ar administratīvajiem jautājumiem, pauda bažas par nepietiekamu vilcienu skaitu.

Lasiet arī: Minimālo algu nākamgad cels līdz 700 eiro

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas