FIB aiztur Igaunijas pilsoni par elektronikas iepirkšanu Krievijas armijai

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ir aizturējis Igaunijas pilsoni, kurš iepircis elektroniku Krievijas armijai, trešdien, 5,aprīlī,  ziņoja kaimiņvalsts laikraksts Postimees.

FIB Hjūstonas nodaļa Teksasā paziņoja sociālajos tīklos, ka sadarbībā ar ASV Tirdzniecības ministrijas Rūpniecības un drošības biroju un Igaunijas Drošības policijas departamentu tika aizturēts vīrietis, kurš iepirka Krievijas militārpersonām ASV ražotu elektroniku.

FIB Hjūstonas nodaļas galvenais izmeklētājs Džeimss Smits pavēstīja, ka 28.martā tika aizturēts Igaunijas pilsonis Andrejs Ševļakovs, kuru tur aizdomās par ASV ražota elektroniskā aprīkojuma, tostarp radaru sastāvdaļu un hakeru programmatūras, iepirkšanu Krievijas valdībai un militārpersonām.

“Daudzu gadu gaitā Ševļakova labi pārdomātais tīkls ļāva viņam iepirkt amerikāņu ražojuma sensitīvas elektroniskās iekārtas Krievijas karavīriem. Viņa nelegāli iegādātā augstas klases amerikāņu tehnoloģija radīja draudus cilvēku dzīvībām gan Ukrainā, gan ASV,” sacīja Smits.

Paziņojumā teikts, ka aizturēšanas brīdī pie Ševļakova atradās sūtījumi, kas bija paredzēti šaubīgiem uzņēmumiem, tai skaitā apmēram 130 kilogrami radio aprīkojuma. Ja Ševļakovu atzīs par vainīgu,

viņam draud cietumsods līdz 20 gadiem.

Ševļakovs bija iekļauts ASV valdības aizliegto tirdzniecības starpnieku sarakstā, bet izmantoja šaubīgus uzņēmumus un izdomātus cilvēku vārdus, lai apietu ierobežojumus. Smits sacīja, ka lietas tālākai izmeklēšanai FIB turpinās sadarbību ar Igaunijas Drošības policijas departamentu.

Lasiet arī: Latvijā notiesātie krievu spiegi ir gatavojušies diversijām

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas