FIFA, sekojot UEFA, atceļ aizliegumu Krievijas U-17 futbola izlasēm piedalīties sacensībās

FIFA, pasaules futbola vadošā organizācija trešdien, 4.oktobrī, paziņoja ka ir atcēlusi aizliegumu Krievijai piedalīties starptautiskajā futbolā, ļaujot valsts U-17 meiteņu un zēnu izlasēm piedalīties turnīros. Šis lēmums seko UEFA lēmumam par līdzīgu atvieglojumu Krievijas jauniešu izlasēm, vēsta Reuters.

Savā oficiālajā paziņojumā FIFA norādīja, ka Krievijas aizlieguma atcelšana U-17 komandām ir saistīta ar nosacījumu, ka tām jāsacenšas ar nosaukumu Krievijas Futbola savienība, nevis Krievija, jo futbolistiem būs jāspēlē bez valsts karoga, nacionālās himnas un komandas simbolikas,

kā arī komandām būs jāspēlē neitrālās krāsās.

UEFA lēmumu par Krievijas izlašu un klubu komandu aizliegumu starptautiskā futbolā pieņēma pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī. Tomēr nesen UEFA pauda viedokli, ka bērniem nevajadzētu ciest sekas par darbībām, kas attiecināmas tikai uz pieaugušajiem. Līdz ar to UEFA nolēma pašreizējajā sezonā atkal iekļaut Krievijas U-17 izlases savās sacensībās.

Ukrainas Futbola asociācija ir aicinājusi UEFA pārskatīt savu lēmumu

un paziņojusi, ka atsakās piedalīties turnīros, kuros piedalās Krievijas komandas. Turklāt Anglija, Norvēģija, Zviedrija, Dānija un citas valstis ir pievienojušās šai nostājai, paziņojot, ka arī viņu jauniešu komandas nespēlēs pret Krievijas komandām neatkarīgi no UEFA lēmuma.

Lasiet arī: Žurnālistei, kura protestēja pret Krievijas karu, piespriež vairāk nekā astoņus gadus cietumā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas