FOTO | Puškina piemineklis nokrāsots Latvijas un Ukrainas karoga krāsās

Latvijas un Ukrainas karoga krāsās nokrāsots Rīgā esošais krievu rakstnieka Aleksandra Puškina piemineklis, policija par notikušo sākusi pārbaudi.

Svētdien pirms pusnakts saņemta informācija, ka Kronvalda parkā nokrāsots Puškina piemineklis, informē   Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rīgas Ziemeļu iecirknī sākta resoriskā pārbaude, kurā vērtēs notikušo.

Internetā izplatītajos foto redzams, ka dzejnieka figūra nokrāsota Latvijas karoga krāsās, bet cepure Ukrainas karoga krāsās.

Rīgas domes Pieminekļu padome marta sākumā atbalstīja sešu pilsētā esošu pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu, saistot tos ar padomju laiku slavināšanu.

Padomē tika atbalstīts piedāvājums demontēt 1982.gadā Kronvalda parkā uzstādīto pieminekli rakstniekam Andrejam Upītim un skulptūru «staļinisma perioda rakstniecei» Annai Saksei Gaujas ielā 1.

Pieminekļu padome piekrita arī Aleksandra Puškina pieminekļa demontāžai Kronvalda parkā, jo tas esot izvietots nelikumīgi.

Pieminekļu padome atbalstīja arī ierosinājumu demontēt 1978.gadā uzstādīto pieminekli zinātniekam, «PSRS trīskārtējam sociālistiskā darba varonim» Mstislavam Keldišam, kas atrodas Rīgas kanālmalas apstādījumos, iepretim Latvijas Universitātei, un piemiņas plāksnes vēsturniekam Jānim Zutim aizvākšanu. Tā atrodas Basteja bulvārī 12.

Tika atbalstīta arī piemiņas plāksnes komunistiskās partijas tipogrāfijai Čiekurkalna 1.garajā līnijā 88 demontāža.

Minēto pieminekļu demontāžu vai pārvietošanu rosināja Publiskās atmiņas centrs.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) iepriekš medijiem norādīja, ka pašvaldībai šobrīd ir svarīgāki darbi ar ko nodarboties, nevis lemt par pieminekļu aizvākšanu, piemēram, pašvaldības budžeta pieņemšana.

Turklāt, viņa ieskatā, padomju varu slavinošie pieminekļi Rīgā ir demontēti, bet par citu pieminekļu aizvākšanu, nepieciešama diskusija.

Lasiet arī: VIDEO | Par krievu militārā blogera slepkavību aizturēta sieviete

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas