VIDEO | Par krievu militārā blogera slepkavību aizturēta sieviete

Krievijas izmeklētāji par karu slavinošā blogera Vladlena Tatarska slepkavību Sanktpēterburgas kafejnīcā apcietinājusi jaunu sievieti, raksta raidorganizācija BBC.

26 gadus vecā Darja Trepova bija ievietota meklējamo personu sarakstā, un Krievijas Izmeklēšanas komisija apstiprinājusi arestu. Krievijas mediji ziņojuši, ka īsi pirms aresta Tatarskim pasniegta statuete, un tajā atradušās sprāgstvielas.

Kafejnīca Street Food Bar No 1, kurā norisinājās uzbrukums, agrāk piederējusi Vāgnera grupas īpašniekam Jevgēņijam Prigožinam. Sprādzienā ievainojumus guva vēl vairāk nekā 20 personas. Varas iestādes informējušas, ka sprādziens Krievijas otrajā lielākajā pilsētā tiek izmeklēts kā augsta līmeņa slepkavība.

Mediji ziņo,

ka Trepova tika aizturēta dažas stundas pēc tam, kad nopratinātas viņas māte un māsa.

Sieviete pērn februārī dažas dienas pavadīja apcietinājumā pēc tam, kad tika arestēta pretkara protestu laikā.

Tatarskis, īstajā vārdā Maksims Fomins, bija aktīvs Krievijas izvērstā kara atbalstītājs, bet nebija ne amatpersona, ne militārpersona. Blogerim ar vairāk nekā miljonu sekotāju tāpat kā Prigožinam bija kriminālā pagātne. Tatarskis bija daļa no prokremlisku blogeru kopienas, kas Krievijā pēc kara sākuma ieņēma nosacīti nozīmīgu lomu, tomēr tajā pašā laikā viņš bija viens no tiem, kas pēdējā laikā kritizēja varas iestādes pēc tam, kad Krievija piedzīvoja zaudējumus kara laukā.

Šobrīd nav skaidrs, kas slēpjas aiz Tatarska slepkavības, bet tā ir līdzīga aktīvas kara atbalstītājas un krievu ultranacionālista Aleksandra Dugina meitas Darjas Duginas slepkavībai. Arī viņa gāja bojā bumbas sprādzienā. Spridzeklis bija ievietots automašīnā.

Krievijas amatpersonas jau devušas mājienus, ka vainīgi ir ukraiņi. Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks sprādzienā vainoja Krievijas iekšējās politiskās cīņas, un mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja: «Zirnekļi burkā sāk ēst viens otru.»

Lasiet arī: Ziņas par Bahmutu pretrunīgas; pieaug arī diplomātiskā spriedze

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas