Francija nosoda Džokoviča izteikumus par Kosovu

Francijas sporta ministre norādījusi, ka serbu tenisista Novaka Džokoviča (Novak Djokovic) izteikumi par Kosovu kā Serbijas sirdi ir nepieņemami, raksta Politico.

Amēlija Udeā-Kastera (Amélie Oudéa-Castéra) sacīja, ka serbu sportista piezīmes Francijas atklātā čempionāta tenisā laikā ir bijušas ļoti kareivīgas un izteikti politiskas. Atsaucoties uz nemieriem Kosovas ziemeļu daļā, ministre teica: “Mums tiešām nevajadzētu izvēlēties šo ceļu, īpaši ņemot vērā apstākļus.”

Džokovičs, kurš ir viens no veiksmīgākajiem tenisistiem pasaulē un ieguvis 22 Grand Slam titulus, izraisīja sašutumu pēc tam, kad pirmdien, 29.maijā, serbu valodā uz TV kameras ekrāna uzrakstīja: “Kosova ir Serbijas sirds. Izbeidziet vardarbību.”

Ilgstošās nesaskaņas starp Serbiju un Kosovu (kura 2008.gadā deklarēja neatkarību), ir no jauna pastiprinājušās maija pēdējās dienās, pēc sadursmēm starp etniskajiem serbiem un Kosovas policiju. Sadursmēs ievainojumus guvuši desmitiem cilvēku, viņu vidū arī NATO miera uzturēšanas misijas karavīri.

Pēc 29.maija spēles Džokovičs sacīja:

“Kā Kosovā dzimuša vīra dēls es jūtu vajadzību sniegt atbalstu mūsu cilvēkiem un visai Serbijai.”

Sporta ministre vēlāk norādīja, ka čempionāta organizatori ir pārrunājuši šīs piezīmes ar Džokoviču un viņa komandu.

Udeā-Kastera, kura ir bijusi profesionāla tenisiste, sacīja, ka laukumā valda neitralitāte, un šāda situācija nedrīkst atkārtoties.

Lasiet arī: Sadursmēs ar serbu protestētājiem ievainoti NATO karavīri

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas