Gada laikā Uzņēmēji mieram piesaistīja ziedojumos vairāk kā sešus miljonus eiro

Fonds Uzņēmēji mieram ziņo, ka, apvienojoties pāri par diviem simtiem lietišķo aprindu cilvēku, viena gada laikā kopš Krievijas agresīvā uzbrukuma Ukrainai šī kustība piesaistījusi ziedojumus vairāk nekā 6 miljonu EUR apmērā.

«Lai apturētu Putinu, vajadzīgs ikviens ziedojums – nauda, ģeneratori, karavīru aprīkojums – un viss, kas frontē palīdz ukraiņiem būt spēcīgākiem par orkiem,» saka Kristofs Blaus, viens no fonda Uzņēmēji mieram valdes locekļiem un uzņēmuma Nutrameg dibinātājs.

Uzņēmēju atbalstītā prioritāte ir stiprināt aizsardzības spēkus.

Vairāk nekā 70% no fonda piesaistītajiem ziedojumiem ir veltīta Ukrainas karavīru aprīkojuma un ekipējuma sarūpēšanai. Par ziedojumiem iegādātas vairāk nekā 130 automašīnas, 160 droni, 130 ģeneratori, 430 rācijas, 12 000 akumulatori, 1000 apavi un apģērbi, tāpat arī daudzi tūkstoši tonnu dažādu pārtikas produktu.

«Vairāk nekā gadu esmu neaprakstāmā depresijā no nodevīgā uzbrukuma Ukrainai. Diemžēl šādi izskatās komunisma nāve. Tas notiek vienmēr, kad gopņiki nāk pie varas, cenšoties veidot pasauli saskaņā ar viņu koncepcijām. Šis karš man arī parādīja, kurš ir kurš, un mani dziļi apbēdina, kā daudzi cilvēki mierīgi noskatās, kā – tēlaini izsakoties! – dūšīgs, piedzēries, ar pašapmierinātību bruņots vīrietis norauj mazulim kājas un rociņas. Līdz 1945.gadam vācieši nezināja par Aušvicas šausmām. Man ir bail no tā, ko mēs vēl uzzināsim par Putina režīma pastrādātiem noziegumiem,» ar dziļu pārdzīvojuma sajūtu dalās SIA Gaujas koks īpašnieks Vitālijs Čmihovs. 

AS Dobeles dzirnavnieks valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils: «Dobeles dzirnavnieks savu pirmo ziedojumu – divas pilnas kravas automašīnas ar vairāk nekā 40 tonnām mūsu ražotās produkcijas – uz Ukrainu nosūtīja 2022.gada 3.martā. Kopš tā brīža ziedojumus veicam regulāri, un esam apņēmušies to darīt tik ilgi, cik vien būs nepieciešams. Tāpat esam izmitinājuši un darbā pieņēmuši gandrīz 20 Ukrainas bēgļu. [..] Es ticu, ka mēs visi kopā esam liels spēks un varam palīdzēt Ukrainai uzvarēt šajā nežēlīgajā karā!»

Ikviens Latvijas uzņēmums vai fiziska persona var kļūt par fonda Uzņēmēji mieram atbalstītāju, veicot pārskaitījumu uz tā kontu, ziedojot projektam Bez tevis nav uzvaras biedrības Ziedot.lv mājaslapā, kā arī Mobilly lietotnē.

Šajā janvārī veiktajā Norstat iedzīvotāju aptaujā – kopumā tieššaistē uzrunājot 1011 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem – tika noskaidrots, ka

64% aptaujāto ir gatavi ziedot Ukrainai.

No respondentiem, kuri vēlētos ziedot naudu Ukrainai, vairāk nekā puse (56%) izvēlētos ziedot Ukrainas ģimenēm un civiliedzīvotājiem, savukārt 36% izvēlētos atbalstīt par savu neatkarību karojošo valsti, ziedojot Ukrainas aizsardzībai un militārajiem spēkiem.

Fonda Uzņēmēji mieram oficiālie sadarbības partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā, fonds Ziedot.lv, Twitter konvojs, Tavi draugi un citas palīdzības organizācijas.

Lasiet arī: Ukrainai vajadzīgiem radariem Lietuvā savāc 14 miljonus eiro

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas