Gaidāma pirmā sniega sega, taču nedēļas izskaņā kļūs siltāk

Laika apstākļu prognozes nokrišņiem pēdējās dienās ir bijušas mainīgas – tomēr šobrīd jaunākā informācija liecina, ka darba nedēļas beigās gaidāms gan lietus, gan sniegs, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Austrumu un centrālajos rajonos var izveidoties neliela sniega kārtiņa (1–4 cm). Nakts un rīta stundās austrumos uz atsevišķiem ceļu posmiem veidosies apledojums. Laiks būs vēss – teritorijā ieplūstot aukstākai gaisa masai, termometra stabiņš slīdēs uz leju. Naktīs vietām gaisa temperatūra

varētu pazemināties pat līdz -2…-4 grādiem

(pēc Celsija). Tomēr aukstās gaisa masas mūsu reģionā neuzturēsies ilgi.

Gan šīs nedēļas izskaņā, gan arī nākamajā darba nedēļā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, pie mums atkal pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss un

sniegu, slapjo sniegu nomainīs lietus.

Darba nedēļas otrajā pusē nokrišņi gaidāmi visā Latvijā – ceturtdien no dienvidrietumiem Latvijas teritoriju sāka šķērsot nokrišņu zona, kas atnesīs ne tikai lietu, kas pakāpeniski pāries slapjā sniegā un sniegā, bet valsts austrumos iespējams arī sasalstošs lietus. Autovadītājiem jāņem vērā, ka uz atsevišķiem ceļu posmiem var veidoties apledojums.

Dienas laikā daudzviet izveidosies sniega kārtiņa 1–4 cm biezumā. Ņemot vērā, ka pirmoreiz šajā sezonā veidosies tik bieza sniega sega un ne visām automašīnām ir uzstādītas ziemas riepas, valsts dienvidaustrumu rajonos, kur snigšana būs visintensīvākā, spēkā ir dzeltenās pakāpes brīdinājums. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta, bet ceļi – slideni,

tādēļ aicinām būt īpaši piesardzīgiem!

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, kas Kurzemē līča piekrastē būs brāzmains. Gaiss nebūs siltāks par -1…+4 grādiem.

Līdzīgi laika apstākļi gaidāmi arī piektdien – gan naktī, gan dienā daudzviet gaidāmi nokrišņi, vietām ilgstoši. Galvenokārt būs novērojams slapjš sniegs un sniegs, vietām iespējams arī sasalstošs lietus, kas braukšanas apstākļus padarīs jo īpaši sarežģītus.

Snigšanas rezultātā atsevišķos rajonos sniega sega palielināsies vēl par dažiem centimetriem. Kā diennakts gaišajās, tā arī tumšajās stundās gaiss piektdien saglabāsies vēss, gaisa temperatūrai lielā daļā valsts svārstoties ap -2…+3 grādiem.

Pašās nedēļas beigās un nākamās nedēļas iesākumā gaidāmi nokrišņi, taču pakāpeniski atgriezīsies siltāks laiks – ja sestdien vēl vietām snigs, tad jau svētdien, Latviju sasniedzot jaunai nokrišņu zonai, sniegu atkal nomainīs lietus, kas nokausēs atlikušo sniega segu. Teritorijā ieplūstot siltākam gaisam, termometra stabiņš pārsvarā pieturēsies virs 0 grādu atzīmes. Vietām gaiss atkal iesils līdz pat +10 grādiem.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas