Gaidāms, ka šodien tiks pārspēts 10. aprīļa nacionālais siltuma rekords

Trešdien, 10.aprīlī, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, kopumā laiks būs sauss. Vietām no rīta vēl saglabāsies migla, bet pastiprinoties vējam tā izklīdīs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē brāzmās sasniegs 15-17 m/s. Tā kā mūsu teritorijā ieplūdīs vēsāka gaisa masa, būs jūtami gana lieli temperatūras kontrasti – gaisa temperatūra svārstīsies no +8 grādim Kurzemes rietumkrastā līdz +25 grādiem valsts galējos austrumos.

Austrumlatvijā šī diena vēl atnesīs pa kādam siltuma rekordam, bet arī tur vakarpusē termometra stabiņš straujāk sāks slīdēt uz leju.

Gaidāms, ka šodien tiks pārspēts 10. aprīļa nacionālais siltuma rekords. Līdz šim tas piederējis 2017.gada 10.aprīlim, kad Mērsragā un Rīgā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +19,1  grādi.

Nedēļas otrā puse nesīs izmaiņas laikapstākļos, jo termometra stabiņš +15 grādu atzīmi sasniegs vairs tikai vietām, kā arī kļūs vējaināks, līdz ar to sajūtu temperatūra būs vēl zemāka. Pretstatā nedēļas iesākumam, kad laiks bijis lielākoties sauss, tās turpinājumā lietus lāses varēs manīt jau biežāk. Šādi laikapstākļi saglabāsies arī nākamās nedēļas pirmajās dienās.

Lasiet arī: Kultūras ministrei nākas “pasvīst”. Kaimiņš raidījumā “Suņu būda V2.0” iztaujā Agnesi Loginu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas