Gaidāms karstuma vilnis: Gaisa temperatūra var sasniegt +34 grādus

Visas šīs darba nedēļas garumā laika apstākļus ietekmēs anticiklona darbība. Mākoņi izklīdīs un lielākajā valsts daļā gaidāms sauss un saulains laiks, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns vējš. Līdz ar anticiklonu, no dienvidiem strauji ieplūdīs siltāka gaisa masa, tādēļ Latvijā atgriezīsies karstums, katru nākamo dienu padarot arvien siltāku. Ceturtdien, 27.jūnijā, un piektdien daudzviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25…+31 grādam, vietām pat līdz +34 grādiem, nedaudz vēsākam gaisam, kā ierasts, saglabājoties dažviet piekrastes rajonos. Naktīs minimālā gaisa temperatūra daudzviet būs +17…+22 grādu robežās.

Brīvdienās, anticiklona ietekmei mazinoties, mākoņu daudzums palielināsies, tādēļ sestdiendaudzviet gaidāms lietus.

Tomēr brīžiem, debesīm skaidrojoties, uzspīdēs arī saule. Svētdien laiks atkal būs sausāks. Sestdien karstums vēl saglabāsies mūsu teritorijā, un daudzviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22…+26 grādiem, bet no svētdienas nedaudz atkāpsies, gaisam dienā iesilstot līdz +20…+25 grādiem. Nedēļas izskaņā, iespējams, dažviet pieredzēsim arī tropisko nakti, kad nakts gaitā termometra stabiņš nenoslīdēs zem +20 grādu atzīmes. 

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks ciklonu darbība, tādēļ brīžiem pūtīs brāzmains vējš un palaikam arī līs. Intensīvākās lietavas sagaidāms pirmdien, kad vietām ducinās arī pērkons. Neskatoties uz to, mūsu teritorijā saglabāsies patīkami silts laiks, dienas laikā gaisam lielā valsts daļā iesilstot līdz +19…+25 grādiem. 

Lasiet arī: Ambiciozi plāni Rīgā: Vairāk nekā 300 miljoni eiro tiltu remontiem un būvniecībai līdz 2030 gadam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas