Gaidāms slapjš sniegs un atkala; vietām sniega segas biezums palielināsies par 5 cm

Mākoņi, kas pirmdien, 15.janvārī, pilnībā aizklās debesis, visā valsts teritorijā atnesīs nokrišņus – palaikam snigs, jūras piekrastes tuvumā gaidāms arī slapjš sniegs, bet lokāli iespējama pat atkala. Vietām sniega segas biezums palielināsies par 5 cm. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +2…-4 grādu robežās, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Nedēļas vidū laikapstākļus Latvijā turpinās ietekmēs vairāku ciklonu darbība – brīžiem snigs, vējš būs brāzmains un bieži mainīs virzienu. Otrdien tas galvenokārt pūtīs no ziemeļrietumiem, rietumiem, bet trešdien no dienvidiem, dienvidrietumiem. Visstiprākais vējš būs piekrastes rajonos -–gaidāms, ka tas brāzmās varētu sasniegt līdz pat 20 m/s! Virs valsts teritorijas turpinās dominēt aukstā gaisa masa no ziemeļiem, norāda sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vēsta, ka minimālā gaisa temperatūra nakts stundās lielākoties saglabāsies -4…-10 grādu robežās, bet vietām valsts austrumos gaiss var atdzist arī līdz -15 grādiem. Arī diennakts gaišajā laikā termometra stabiņš saglabāsies zem 0 grādu atzīmes, dažviet austrumos gaisam neiesilstot vairāk par -9 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē laikapstākļi saglabāsies līdzīgi – vietām sagaidīsim nokrišņus, brīžiem piekrastē vējš būs brāzmaināks un dienās gaiss neiesils vairāk par +1 grādu.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | EP priekšsēdētāja saņem Brīvības statueti; Viļņā notiek ikgadējā “Snow Meeting”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas