Galēji labējo līdere vēlas, lai Vācija īstenotu savu “breksitu”

Partija “Alternatīva Vācijai” (AfD), ja nonāks pie varas, plāno ierosināt referendumu par Vācijas izstāšanos no Eiropas Savienībā (ES), ja centieni reformēt ES un ierobežot Eiropas Komisijas (EK) pilnvaras būs neveiksmīgi, paziņoja tās līdzpriekšsēdētāja Alise Veidela (Alice Weidel), tā atsaucoties uz “Financial Times” pirmdien, 22.janvārī, publicēto interviju, ziņo Politico.

Veidela sacīja, ka partija iestājas par ES dalībvalstu suverenitātes atjaunošanu un uzsaka, ka pilsoņiem būtu jālemj par izstāšanos, līdzīgi kā Apvienotajā Karalistē. Viņa uzslavējusi Apvienotās Karalistes 2016.gada referendumu un pauda pārliecību, ka Vācijā

“varētu notikt referendums par “deksitu” – Vācijas izstāšanos no ES.”

AfD jau sen ir bijusi atklāti antieiropeiska, savā partijas programmā nepārprotami paužot pārliecību, ka ES ir neveiksmīgs projekts un to nav iespējams reformēt.

Lai gan partijas atbalstītāju vidū atbalsts ES ir zems, 2023.gada septembrī veiktās aptaujas liecina, ka lielākā daļa partijas vēlētāju – 52% – visticamāk neatbalstītu “deksitu” un dotu priekšroku palikšanai ES, saskaņā ar Politico.

BNN jau ziņoja, ka slepena partijas locekļu tikšanās ar neonacistiem un citiem ekstrēmistiem, lai apspriestu migrācijas politiku, kas Vācijā izraisīja plašus pret galēji labējiem vērstus protestus, kuru laikā simtiem tūkstošu cilvēku izgāja ielās visā Vācijā, dažiem pieprasot pilnībā aizliegt šo partiju, taču neskatoties uz to, partija valstī ieņem otro vietu.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas