Gazprom šogad piegādās lielākus gāzes apjomus Ķīnai un Ungārijai

Gazprom izpilddirektors Aleksejs Millers svētdien, 22.oktobrī, uzstājoties valsts televīzijā, paziņoja, ka Gazprom gaidāmajā ziemā plāno piegādāt Ungārijai papildu gāzi, kā arī šogad Ķīnai piegādās papildu 600 miljonus kubikmetru gāzes, pārsniedzot savas pašreizējās līgumā noteiktās saistības, tā, atsaucoties uz ziņu aģentūru TASS, vēstī Reuters.

Krievijas kara Ukrainā dēļ Eiropas Savienība (ES) kopumā ir ievērojami samazinājusi atkarību no Krievijas energoresursiem. Tomēr Gazprom izpilddirektors paziņojis, ka šogad papildu gāzes piegādes Ungārijai sasniedza 1,3 miljardus kubikmetru.

“Un mums ir vienošanās par pastāvīgu papildu apjomu piegādi gaidāmajā ziemā,”

viņš sacīja, piebilstot, ka arī pieprasījums no Ķīnas pārsniedz līgumā noteikto līmeni.

“Mēs regulāri piegādājam papildu apjomus Ķīnas tirgum. Mēs to darām jau vairākus gadus. Šogad, šķiet, papildu apjoms būs 600 miljoni kubikmetru gāzes,” viņu citēja TASS.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns (Viktor Orban), kopš iebrukuma Ukrainā, ir uzturējis draudzīgas attiecības ar Krieviju, padarot Ungāriju par vienīgo ES dalībvalsti ar šādu nostāju.

Orbāns Pekinā tikšanās laikā otrdien, 17.oktobrī, Putinam apliecināja, ka Ungārijas mērķis ir saglabāt attiecības ar Krieviju. Šī tikšanās izpelnījās ASV vēstnieka Ungārijā un Igaunijas premjerministres kritiku.

Ungārija tiek uzskatīta par galveno potenciālo pretinieci gaidāmajā ES lēmumā, kas paredzēts decembrī, par to, vai sākt ES pievienošanās sarunas ar Ukrainu, kam nepieciešams visu 27 ES dalībvalstu vienprātīgs atbalsts.

Lasiet arī: No Latvenergo peļņas kompensēs pārmērīgas energoresursu cenas

Seko mums arī Facebook, Draugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas