Hanters Baidens atzīst savu vainu federālajā lietā par nodokļu nemaksāšanu

ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) dēls Hanters Baidens (Hunter Biden) ceturtdien, 5.septembrī, atzina savu vainu deviņos apsūdzības punktos, tajā skaitā, par 1,4 miljonu ASV dolāru nodokļu nemaksāšanu, tādējādi izvairoties no potenciāli nepatīkamas tiesas prāvas dažas nedēļas pirms ASV prezidenta vēlēšanām, ziņo “Reuters”.

Baidenam bija paredzēts stāties tiesas priekšā Losandželosas federālajā tiesā saistībā ar apsūdzībām krimināllietās par nodokļu nemaksāšanu no 2016. līdz 2019.gadam, vienlaikus tērējot milzīgas summas “narkotikām, eskorta pakalpojumiem un draudzenēm, luksusa viesnīcām un īres īpašumiem, eksotiskām automašīnām, apģērbiem un citiem personiska rakstura priekšmetiem”, teikts apsūdzībā.

Baidenam draud līdz 17 gadiem cietumā un līdz 450 000 ASV dolāru sods. Tiesnesis Marks Skārsi (Mark Scarsi) noteica, ka spriedums tiks pasludināts 16.decembrī.

Baidens bija ierosinājis “Alforda atzīšanos”, piedāvājot atzīt savu vainu, neatzīstot likumpārkāpumu, taču prokurori to noraidīja. Vēlāk viņa advokāts informēja tiesnesi, ka Baidens atzīs savu vainu lai gan bez iepriekšējas vienošanās ar prokuroriem, kas samazinātu viņam piespriesto sodu.

Baidens paziņoja, ka viņš atzinis savu vainu, lai izvairītos no tiesas prāvas, kurā viņa ģimenei būtu nācies dzirdēt nepatīkamas detaļas no viņa dzīves perioda, kad viņš cieta no narkotiku atkarības, piebilstot, ka viņš ir atmaksājis visus nodokļus.

Viņa advokāts minēja iespēju pārsūdzēt spriedumu.

Tiesa varēja arī celt gaismā viņa sadarbību ar Ukrainas dabasgāzes uzņēmumu “Burisma” un citus biznesa darījumus laikā, kad viņa tēvs bija viceprezidents, kurus republikāņi ir nodēvējuši par korumpētiem.

Taču Hanters noliedz jebkādus pārkāpumus, un republikāņu izmeklēšana nav atklājusi, ka prezidents Baidens būtu iesaistīts šajās darbībās.

Hantera Baidena vainas atzīšana ļauj izvairīties no tiesas procesa, kas notiktu vēlēšanu kampaņas kulminācijas laikā, kad vēlētājiem būs jāizvēlas starp viceprezidenti Kamalu Harisu (Kamala Harris) un bijušo prezidentu Donaldu Trampu (Donald Trump) pēc tam, kad Džo Baidens jūlijā atteicās no savas pārvēlēšanas.

Baltais nams ir paziņojis, ka prezidents Baidens ir izslēdzis iespēju apžēlot savu dēlu.

Lasiet arī: ASV prezidenta dēls atzīts par vainīgu visās apsūdzībās šaujamieroča iegādes lietā

Lasiet arī: BNN pēta | Kas patiesībā notiek ar Lietuvas bumbu patvertnēm

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas