IDB lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu

Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai ir nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes teritoriālās struktūrvienības amatpersonu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, informē IDB.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika gūti pierādījumi, ka VP amatpersona, izmantojot dienesta pienākumu pildīšanai paredzētās informācijas sistēmas, ieguva informāciju par tai zināmas personas atrašanos meklēšanā kādā VP lietvedībā esošā kriminālprocesā un iegūto informāciju izpauda minētajai privātpersonai.

Informācijas izpaušanas rezultātā tika apgrūtināta pierādījumu iegūšana kriminālprocesa mērķu sasniegšanai.

Par VP amatpersonas iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu.

Minētajai Valsts policijas amatpersonai saistībā ar notikušo ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, uz laiku aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

IDB 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 35 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 113 kriminālprocesos, norāda birojā.

Šī gada pirmajos trīs ceturkšņos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nosūtīts 31 kriminālprocess un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 48 personām, tai skaitā 39 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 43 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas