Igaunija izstrādā videozvana iespēju neatliekamās palīdzības dienestu numuram

Igaunijā tiek īstenots jauns Eiropas Savienības (ES) finansēts projekts, kura mērķis ir ieviest videozvana iespēju neatliekamās palīdzības dienestu numuram 112, papildinot tradicionālos balss zvanus un tādējādi nodrošinot pirmās palīdzības sniedzējus ar detalizētāku informāciju par ārkārtas situācijām, kas, iespējams, uzlabos reaģēšanas laiku un glābs dzīvības, otrdien, 9.aprīlī, ziņo Igaunijas medijs ERR.

112 ir Eiropas mēroga neatliekamās palīdzības numurs.

Igaunijas ministrijas Glābšanas un drošības politikas departamenta padomniece Kadija Lūta-Kallasa (Kadi Luht-Kallas) uzsvēra, ka

videozvana integrēšana neatliekamās palīdzības sistēmā ir būtiskas un fundamentālas pārmaiņas.

“Līdz šim visa saziņa ar neatliekamās palīdzības dienestu balstījās uz zvaniem vai īsziņām, bet nākotnē būs iespējams veikt videozvanu neatliekamās palīdzības koordinatoram, kur gan zvanītājs, gan zvana saņēmējs var viens otru redzēt un dzirdēt,” viņa sacīja.

Projekta izpildītājs ir tehnoloģiju uzņēmums “CGI Eesti”.

“CGI Eesti” publiskā sektora tieslietu un iekšējās drošības nodaļas vadītāja Līza Ābela (Liisa Abel) uzsvēra projekta nozīmi sabiedrības integrācijas veicināšanā, kā arī to, ka IT risinājumiem ir būtiska nozīme visas sabiedrības atbalstīšanā.

Valdības birojs paziņoja, ka projekts ilgs piecus mēnešus un izmaksās 169 456 eiro bez PVN.

Projekta pirmajā posmā tiks analizētas prasības, izpētīti pieejamības risinājumi un izstrādāta videozvanu un reāllaika teksta pārraides sistēma. Šā posma rezultāti tiks izmantoti nākamajā posmā, kas plānots šā gada beigās, kam tiks rīkots vēl viens konkurss.

Lasiet arī: Šveices sievietes cilvēktiesību tiesā izcīna vēsturisku uzvaru klimata pārmaiņu lietā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas