Igaunija pastiprina muitas kontroli uz austrumu robežas, lai novērstu sankciju apiešanu

Igaunija no 8.augusta ieviesīs pilnīgu muitas kontroli uz savas austrumu robežas Narvā, Koidulā un Luhamā, lai novērstu sankcijām pakļauto preču transportēšanu caur Igauniju un pastiprinātu drošību, ceturtdien, 1.augustā, paziņoja Igaunijas premjerministrs Kristens Mihals (Kristen Michal), ziņo Igaunijas medijs ERR.

“Mēģinājumi izvairīties no sankcijām, un aizliegto preču pārvadāšana pāri mūsu robežām diemžēl turpinās, tāpat kā brutālais karš, ko Krievija ir sākusi pret Ukrainas valsti un tautu.

Ieviešot pilnīgu muitas kontroli, mēs varam apgrūtināt sankciju apiešanu un Krievijas kara mašīnas barošanu,”

valdības iknedēļas preses konferencē sacīja premjerministrs.

Viņš piebilda, ka par izmaiņām ir informētas gan pašvaldības, gan transporta un autobusu uzņēmumi.

Ja pasažieris šķērso robežu kājām, pilnīga muitas kontrole nozīmē, ka tiks pārbaudīta katra persona un tās bagāža. Ja pasažieris šķērsos robežu ar automašīnu, tiks pārbaudīts arī transportlīdzeklis un tajā esošās preces.

Autobusu pasažieriem būs jāizkāpj ar bagāžu, lai veiktu līdzīgu muitas pārbaudi kā gājējiem, un kravas auto pārbaudes ietvers arī transportlīdzekļu pārbaudes.

Finanšu ministrs Jirgens Ligi (Jürgen Ligi) norādījis, ka pēdējos gados ievērojami palielinājusies sankcionēto preču plūsma, piebilstot, ka, lai gan oficiāli kā galamērķis tiekot norādītas trešās valstis, pierādījumi liecinot, ka šīs preces bieži vien nonāk Krievijā, nesasniedzot tām paredzēto galamērķi Āzijā.

Paredzams, ka pāreja uz pilnīgu muitas kontroli prasīs laiku taču, visticamāk, samazinās robežšķērsošanas gadījumu skaitu uz Krieviju.

Lasiet arī: VIDEO | Vācija spēlē nozīmīgu lomu gūstekņu apmaiņā, atbrīvojot krievu slepkavu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas