Igaunijas pilsonis starp bojāgājušajiem Hamas uzbrukumā Izraēlai

Teroristu grupējuma Hamas uzbrukumos Izraēlai, kas sākās pagājušajā sestdienā, ir gājis bojā arī Igaunijas pilsonis, ceturtdien, 12.oktobrī, paziņoja ārlietu ministrs Marguss Cahkna (Margus Tsahkna), ziņo ERR

Ceturtdienas rītā, valdības preses konferencē, Cahkna sacīja, ka mirušais bija vīrietis, kuram bija dubultā Igaunijas un Izraēlas pilsonība.

“Ņemot vērā ģimenes vēlmes, mēs nevaram sniegt sīkāku informāciju par šo traģisko gadījumu. Esam sazinājušies ar ģimenes locekļiem, kuri ir lūguši respektēt viņu zaudējumu un privātumu,” sacīja ministrs.

Šobrīd Izraēlā joprojām atrodas 22 Igaunijas pilsoņi,

norādīja ministrs, savukārt kopš uzbrukumu sākuma valsti ir pametuši 35 pilsoņi.

Igaunija, sadarbojoties ar citām valstīm, joprojām cenšas rast risinājumus, lai atlikušie iedzīvotāji varētu iegūt vietas maksas lidojumos ar aviokompānijām, kas joprojām darbojas, piebilda Cahkna.

BNN jau ziņoja, ka sestdien, 7.oktobrī, Hamas teroristu grupējums negaidīti uzbruka Izraēlai, nogalinot vairākus simtus civiliedzīvotāju, uz ko Izraēla atbildēja ar prettriecieniem. Izraēlas sabiedriskā raidorganizācija Kan paziņoja, ka Izraēlā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz vairāk nekā 1 300. Gazas varas iestādes paziņoja, ka nogalināti vairāk nekā 1 500 palestīniešu.

Lasiet arī: Izraēla aicina visus civiliedzīvotājus pamest Gazas pilsētu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas