Iniciatīva par reālu cietumsodu dzīvnieku slepkavām dienas laikā savākusi gandrīz 6000 parakstu

Iniciatīvu  par “Reālu cietumsodu dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām” nepilnas dienas laikā parakstījuši 5766 cilvēku, liecina sabiedrisko iniciatīvu portālā Mana Balss pieejamā informācija

Iniciatīvas autore Iveta Bidere norāda, ka Latvijas tiesu sistēmas ilgstošā nihilistiskā attieksme, nepiemērojot likumā paredzētos cietumsodus dzīvnieku spīdzinātājiem un slepkavām, dzīvnieku mocītājos ir radījusi nesodāmības un visatļautības sajūtu.

Bidere skaidro, ka mocītāju acīs, dzīvnieku dzīvībām nav vērtības.

“Statistika ir  biedējoša un nepielūdzama: jau 2023. gada pirmā ceturkšņa laikā vien esam sasnieguši pagājušā gada apjomus dzīvnieku slepkavību ziņā  – 7 slepkavības,” uzsver Bidere un min arī piemērus, kuros iznākums ir bijis letāls dzīvniekam. 

Tāpat iniciatīvas autore  pauž sašutumu, ka par dzīvnieku slepkavībām, notiesātajiem tiek doti vien pāris mēneši nosacīta soda. 

“Kāds būs spriedums? Vai mēs – Latvijas sabiedrība – atkal pieļausim iecietīgu un saprotošu attieksmi pret slepkavu? Vai Tu piekrīti, ka dzīvnieku spīdzinātājiem ir jāsaņem reāls cietumsods?” spriež Bidere un aicina iedzīvotājus parakstīt iniciatīvu. 

Viņa skaidro, ka sabiedrības pienākums ir neļaut dzīvnieku slepkavām palikt nesodītiem, un iestaties par dzīvnieku tiesībām, un runāt to vārdā.

Tāpat Bidere aicina iedzīvotājus dalīties ar informāciju par iniciatīvu, ar sociālajos tīklos, ar tēmturi #reālucietumsodudzīvniekuslepkavām, lai valdība pieņemtu šo priekšlikumu un veiktu grozījumus likumā. 

Bidere piedāvā veikt grozījumus likumā “Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku un dzīvnieka
spīdzināšana” veikt sekojošas izmaiņas: svītrot panta pirmajā daļā vārdus “tas gājis bojā vai ” un otrajā daļā – svītrot vārdus “vai par dzīvnieka spīdzināšanu, kā rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots”.

Tāpat Bidere

piedāvā pievienot likuma pantam trešo daļu, kas paredz sankcijas par dzīvnieka nogalināšanu un/vai spīdzināšanu, kā rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, nosakot to kā brīvības atņemšanas sodu ar minimālo soda laiku – trīs mēneši.

“Ar šādu grozījumu mēs kā sabiedrība reāli sodīsim kriminālu nolaidību un ļaunumu un ar laiku arī kļūsim par atbildīgāku un par cilvēcīgāku sabiedrību,” spriež Bidere. 

Lasiet arī: Cilvēkus šokē Nacionālās apvienības biedres homofobiskie izteikumi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas