Interpols lūdz sabiedrību palīdzēt atšķetināt 46 mirušu sieviešu slepkavības gadījumus

Policija sešās Eiropas valstīs un Interpols atsāk izmeklēšanu “aukstajās” jeb vēl neatrisinātajās lietās saistībā ar 46 sieviešu slepkavībām vai aizdomīgos apstākļos mirušām sievietēm, lai identificētu viņu mirstīgās atliekas, otrdien, 8.oktobrī, paziņoja starptautiskā policijas aģentūra Interpols, vēsta “Reuters”.

“Mēs vēlamies … sniegt atbildes ģimenēm un nodrošināt taisnīgumu upuriem,” teikts Interpola ģenerālsekretāra Jirgena Štoka (Jürgen Stock) paziņojumā sabiedrībai, skaidrojot, kāds ir kampaņas mērķis.

Šī kampaņa, kas nosaukta par operāciju “Atpazīsti mani”, ir turpinājumus 2023.gada iniciatīvai, kurā iesaistītas Beļģija, Nīderlande un Vācija un tika mēģināts noskaidrot aptuveni 22 sieviešu, kuru mirstīgās atliekas gadu gaitā tika atrastas, vārdus un likteņus.

Tā rezultātā no sabiedrības tika saņemti aptuveni 1 800 ziņojumi, tostarp informācija, kas ļāva identificēt britu sievietes Ritas Robertsas (Rita Roberts) mirstīgās atliekas pēc viņas ziedu tetovējuma 31 gadu pēc tam, kad viņas līķis tika atrasts Beļģijā.

Štoks teica, ka sabiedrības palīdzība bijusi izšķiroša. “Vieni paši mēs to nevaram izdarīt,” viņš sacīja.

Šogad tiks iesaistīta arī Francija, Itālija un Spānija. Lielākā daļa no jaunās kampaņas 46 lietām ir “aukstās” lietas – sievietes, kas mirušas pirms desmit, 20, 30 vai pat 40 gadiem.

Jaunajā kampaņā policijas spēki apvienojuši analītiskās spējas un kriminālistikas metodes, piemēram, DNS profilēšanu un sejas rekonstrukciju.

Interpols savā tīmekļa vietnē ir publicējis izvilkumus par šīm lietām no tā dēvētajiem melnajiem brīdinājumiem, kurus parasti izplata tikai policija un lūdz sniegt informāciju par neidentificētiem līķiem. Tajos ir iekļauta detalizēta informācija, sākot ar biometriskajiem datiem un beidzot ar ķermeņa vai apģērba fiziskajiem aprakstiem.

 

Lasiet arī: Ar narkotikām saistītas bandu slepkavības satricina Francijas pilsētu Marseļu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas