Ar narkotikām saistītas bandu slepkavības satricina Francijas pilsētu Marseļu

Francijas pilsētu Marseļu, kas jau ilgu laiku cīnās ar organizēto noziedzību un ar narkotikām saistītu vardarbību, satricinājuši divi šausminoši slepkavības gadījumi, kuros iesaistīti pusaudži – 14 gadus vecs jaunietis nogalināja taksometra vadītāju, dodoties atriebības misijā par 15 gadus veca jaunieša slepkavību, pirmdien, 7.oktobrī, ziņo BBC.

Līdz ar pēdējām divām slepkavībām ar narkotikām saistīto slepkavību skaits Marseļā kopš 2024.gada sākuma ir pieaudzis līdz 17.

Marseļas prokurors Nikolā Besons (Nicolas Bessone) brīdinājis, ka narkotiku baroni vervē jaunus zēnus, lai tie nogalinātu “bez sirdsapziņas pārmetumiem”. Viņš sacīja, ka 15 gadus vecā jaunieša “nepieredzēti nežēlīgā” slepkavība

ir saistīta ar nesaskaņām starp divām bandām, kas pazīstamas kā “DZ Mafia” un “Blacks”.

Saskaņā ar prokuroru sniegto informāciju, viens no “DZ Mafia” locekļiem, kurš pašlaik atrodas cietumā, par 2 000 eiro noalgojis 15 gadus veco zēnu, lai viņš “iebiedētu” sāncensi, aizdedzinot viņa durvis. Pusaudzi pamanīja un pārmeklēja konkurenti no “Blacks” bandas, kuri pēc tam, atraduši ieroci, viņu sadūra un aizdedzināja.

“Viņš tika sadurts ar nazi 50 reizes un nogādāts Fonskolombes mikrorajonā, kur tika sadedzināts dzīvs,” sacīja Besone. Viņa draugam, arī 15 gadus vecam jaunietim, izdevies izbēgt.

Pēc tam ieslodzījumā esošais “DZ Mafia” loceklis ar sociālo mediju starpniecību divas dienas vēlāk noalgoja kādu 14 gadus vecu jaunieti, lai atriebtos, solot viņam samaksāt 50 000 eiro.

Taču pirms mērķa sasniegšanas zēns nošāva 36 gadus veco taksometra vadītāju Nesimu Ramdani, jo viņš atteicies gaidīt, kamēr viņš izpildīs savu darbu, sacīja Besone.

Ieslodzītais, kurš bija noalgojis pusaudzi, pēc tam piezvanīja policijai, lai viņu nodotu. Nepilngadīgais tika aizturēts un atzina, ka ir šāvis uz šoferi, taču uzstāja, ka šāviens bijis “nejaušs”.

Prokurors Franks Rastuls (Franck Rastoul) ir brīdinājis par vardarbību, kas saistīta ar narkotikām, sakot, ka jaunieši ir “apreibuši no vieglās narkotiku naudas” līdz “pilnīgai necieņai pret cilvēka dzīvību”.

Martā Francijas policija Marseļā veica plaša mēroga operāciju, kuras mērķis bija vērsties pret narkotiku naudu un ieročiem noziedzības pārņemtajā pilsētā un, kuras rezultātā tika arestēti 627 cilvēki, konfiscēti 450kg marihuānas, 19 ieroči un 1,6 miljoni eiro skaidrā naudā.

Lasiet arī: Krievijas bruņotie spēki sasnieguši vēl vienu svarīgu frontes pilsētu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas