Itālija migrantu pieplūdumā pāri Vidusjūrai vaino Vagner

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Krozeto pirmdien, 13.martā, ir apsūdzējis Krieviju un algotņu grupējumu Vagner migrantu pieplūdumā pāri Vidusjūrai, ziņo Vācijas valsts raidorganizācija Deutsche Welle

Kā norādīja ministrs, tagad var gandrīz droši apgalvot, ka

nelegālo imigrantu pieplūdums ir Krievijas īstenotā hibrīdā kara sastāvdaļa

un ka Maskava izmanto šī grupējuma ievērojamo ietekmi dažās Āfrikas daļās. Tiek uzskatīts, ka Vagner darbojas vairākās šī kontinenta valstīs, tai skaitā Lībijā, Mali un Centrālāfrikas Republikā.

Jevgēņija Prigožina dibinātā algotņu banda Ukrainā uztur jau mēnešiem ilgstošo uzbrukumu Bahmutai un piedalās ofensīvas arī pret citām Ukrainas austrumu pilsētām.

«Tāpat kā ES, NATO un Rietumi ir sapratuši, ka kiberuzbrukumi bija sastāvdaļa globālajā konfrontācijā, ko sāka karš Ukrainā, tām tagad vajadzētu saprast, ka arī Dienvideiropas fronte ar katru dienu kļūst arvien bīstamāka,» norādīja Krozeto.

Šogad Itālijā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies aptuveni 20 000 nelegālo imigrantu. Pērn šajā pašā periodā Itālijā ieradās tikai 6100 migranti, liecina Itālijas Iekšlietu ministrijas dati. Aizvadītajā nedēļas nogalē vien Itālijas krastus sasniedza 1200 nelegālie imigranti.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni, kuras valdība tika ievēlēta ar solījumiem īstenot stingrāki migrācijas politiku, šomēnes aicināja citus Eiropas Savienības (ES) līderus darīt vairāk, lai apturētu nelegālo imigrāciju. Meloni uzsvērusi, ka noziedzīgajiem grupējumiem un cilvēku kontrabandistiem nevajadzētu spēt kontrolēt migrantu plūsmu, un brīdinājusi, ka lielais cilvēku skaits, kas vēlas iekļūt Eiropā, rada nebijušu spiedienu.

Krozeto ir lūzis arī NATO atbalstu un palīdzību migrantu krīzes risināšanā. Viņš brīdināja, ka nekontrolētai un nepārtrauktai imigrācijai ir potenciāls ietekmēt tās valstis un to ģeostratēģiskās izvēles, kas ir visvairāk pakļautas migrācijas spiedienam.

Lasiet arī: Izmantojot Vagner, Krievija Baltijas valstīs varētu pārbaudīt Rietumvalstu reakciju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas