Itālija palielinās Latvijā izvietoto karavīru skaitu

Itālijas parlaments nolēmis palielināt savu bruņoto spēku kontingentu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, šī gada laikā nosūtot vēl 120 karavīrus, informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Līdz ar Itālijas parlamenta lēmumu dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā pildīs aptuveni 370 Itālijas karavīri.

Par Itālijas kontingenta palielināšanu aizsardzības ministri Ināru Mūrnieci (NA) informējis Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto.

Mūrniece apliecina, ka Latvija ir gatava investēt papildu līdzekļus, lai, kā uzņemošā valsts, nodrošinātu sabiedroto karavīriem Latvijā vislabākos apstākļus un iespējas trenēt savietojamību un kaujas spējas.

Latviju un Itāliju saistot cieša sadarbība gan NATO, gan dalība starptautiskās misijās, un Mūrniece augstu novērtē Itālijas ieguldījumu Latvijas un visa Baltijas reģiona drošībā. Sabiedroto spēku klātbūtne reģionā apliecinot alianses kopējās drošības principu īstenošanu praksē.

Itālija ir viena no Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas dalībvalstīm.

Grupu šobrīd veido vairāk nekā 1700 karavīru no 11 valstīm – Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas. Dalībai kaujas grupā Itālija uz Latviju ir nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām.

Itālija arī regulāri piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā, kas ir pastāvīgs miera laika uzdevums ar mērķi nodrošināt alianses dalībvalstu suverēnās gaisa telpas integritāti.

Jau ziņots, ka 10.jūlijā darba vizītē Latvijā ieradās Itālijas aizsardzības ministru Kroseto. Mūrniece ar viņu pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, Itālijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un tās ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā, kā arī ar NATO samitu Viļņā saistītos jautājumus.

Arī Kanāda jau paziņojusi, ka dubultos Latvijā izvietoto karavīru skaitu.

Lasiet arī: Itālijas premjerministre saņem pārmetumus par sociālā atbalsta programmu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas