Izmaiņas valdībā būtu atlīdzība par balsīm prezidenta vēlēšanās, brīdina Dzintars

Valdības izmaiņas agrāk vai vēlāk varētu būt norēķināšanās par noteiktu balsojumu prezidenta vēlēšanās, trešdien, 31.maijā, Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Viņaprāt, nav jābūt politologam, lai minētās likumsakarības pamanītu un saprastu, turklāt opozīcijas partijas esot diezgan skaidri signalizējušas par savām interesēm. Dzintars gan nedomā, ka izmaiņas valdībā notiks jau tūlītēji un “bez gaumes” – varot paiet nedaudz ilgāks laiks, tomēr

šī Saeimas sasaukuma laikā tās notikšot.

Jautāts, vai paredz, ka šodien tiks ievēlēts Valsts prezidents, Dzintars atbildēja, ka kandidāti un viņu komandas ir ļoti rūpīgi un aktīvi strādājušas pie tā, lai rezultāts šodien būtu, līdz ar to ticamība tam ir gana augsta. Piemēram, Jaunā vienotība (JV) esot aktīvi strādājusi ar “Zaļo un zemnieku savienību” un Progresīvajiem, lai pārliecinātu viņus atbalstīt ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Vēl pirms Saeimas ārkārtas sēdes NA pulcēsies uz frakcijas sēdi, lai pieņemtu formālu lēmumu par savu pozīciju Valsts prezidenta vēlēšanās, bet, visticamāk, lēmums būšot neatbalstīt nevienu izvirzīto kandidātu. NA ir paredzēts sasaukt jaunu frakcijas sēdi pirms katra nākamā balsojuma Valsts prezidenta vēlēšanās, pastāstīja Dzintars.

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais Apvienotais saraksts augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija Progresīvie prezidenta postenim virza “publiskās pārvaldības eksperti” Elīnu Pinto.

Lasiet arī: BNN intervija | Politologs Rajevskis: kad paliks viens kandidāts, tas jau būs koalīcijas stabilitātes jautājums

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas