Izraēlas ārlietu ministrs noraida pamieru Gazas joslā

Izraēlas ārlietu ministrs Eli Koens (Eli Cohen), otrdien runājot ANO Drošības padomē, kategoriski noraidīja aicinājumus uz pamieru Gazas joslā.

Viņš vaicāja Drošības padomei, kāda būtu “proporcionāla atbilde” uz mazuļu nogalināšanu, sieviešu izvarošanu un galvas nogriešanu upuriem, šādi izsakoties par zvērībām, kas notikušas palestīniešu kaujinieku grupējuma “Hamās” 7.oktobra bezprecedenta iebrukuma gaitā. Ministrs padomē rādīja fotogrāfijas, kurās redzami daži no Hamās Izraēlā sagrābtajiem ķīlniekiem.

[Kā ziņoja britu sabiedriskā raidorganizācija BBC un citi mediji, Izraēlas armija aizvadītajā  nedēļā speciālā preses konferencē, iepriekš brīdinot par “nepatīkamiem skatiem”, ārzemju žurnālistiem demonstrēja ierakstus no nogalināto Hamās teroristu videoreģistratoriem, kuros viņi dokumentēja savus noziegumus pret neapbruņotiem cilvēkiem – BNN.]

“Kā var piekrist pamieram ar kādu, kas zvērējis nogalināt un iznīcināt tavu pastāvēšanu,” vaicāja ministrs. “Mēs neesam izvēlējušies šo karu, bet mēs bez šaubām tajā uzvarēsim,” ANO Drošības padomei pauda Koens.

Hamās ir “jaunie nacisti”, teica ministrs.

“Tieši tāpat, kā civilizētā pasaule apvienojās, lai sakautu nacistus, tieši tāpat, kā pasaule apvienojās, lai sakautu Islāma valsti, civilizētā pasaule būs vienota aiz Izraēlas, lai sakautu Hamās,” pauda Koens.

Lasiet arī: VIDEO | Sprādziens Gazas slimnīcā: gan Izraēla, gan palestīniešu Islāma džihāds noliedz atbildību

Pēdējo dienu laikā izskanējuši daudzi aicinājumi Izraēlas un Hamās karā izsludināt humāno pamieru. Cita starpā tos pauduši Spānijas un Francijas līderi, kā arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs (António Manoel de Oliveira Guterres).

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas