Janvārī Latvija mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 2,8%

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā janvārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 2,8%, tai esot starp 12 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja Eurostat  publiskotie dati par 21 bloka dalībvalsti.

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Slovēnijā (+18,5%), Rumānijā (+5,8%) un Maltā (+5,7%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī bijis par 2,1% lielāks nekā pirms gada.

Tikmēr straujākais kritums reģistrēts Beļģijā (-8,9%), Vācijā (-6,8%), kā arī Dānijā un Zviedrijā (abās valstīs -5,8%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 2,2%, bet eirozonas valstīs – par 2,3%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs janvārī gan ES, gan eirozonā palielinājies par 0,3%.

Lielākais kāpums mēneša izteiksmē bijis Nīderlandē (+4,9%), Luksemburgā (+4,6%) un Slovēnijā (+4,1%), bet straujākais samazinājums fiksēts Austrijā (-9,8%), Slovākijā (-1,4%) un Ungārijā (-0,6%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā palielinājies par 1,4%, bet Lietuvā – par 2%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Igauniju, Itāliju un Spāniju.

Lasiet arī: Janvārī rūpniecības ražojumu apjoms samazinājies par desmito daļu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas