Jaunā nedēļa iesāksies ar ziemai raksturīgiem laikapstākļiem

Piektdien, 19.aprīlī, saule mīsies ar mākoņiem. Lielākajā valsts daļā diennakts paies bez nokrišņiem, tomēr dienvidrietumu rajonos gaidāms lietus un slapjš sniegs, galējos austrumu rajonos arī sniegs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Atsevišķos posmos ceļi var būt slideni! Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Naktī uz piektdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…-3 grādu atzīmei, bet dienā gaiss iesils līdz +3…+10 grādiem.

Arī brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem un lielākajā valsts daļā saglabāsies sauss laiks, vien vietām dienvidos brīžiem gaidāmi nokrišņi, taču pārsvarā tie būs nelieli. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni no ziemeļu puses.

LVĢMC norāda, ka Latvijas teritorijā no ziemeļiem turpinās ieplūst vēsāka gaisa masa, tādēļ naktis būs vēsas – gan sestdien, gan svētdien daudzviet gaiss atdzisīs līdz +2…-3 grādiem, vien naktī uz svētdienu, debesīm skaidrojoties, Vidzemes ziemeļos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -5 grādiem.

Vietās, kur termometra stabiņš pieturēsies ap 0 grādu atzīmi un zemāk, ceļi saglabāsies slideni. Diennakts gaišajās stundās būs jūtami siltāk – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+9 grādiem, bet valsts dienvidaustrumu daļā gaiss iesils līdz +9…+11 grādiem.

Sinoptiķi atzīme, ka jaunās nedēļas sākumā laika apstākļi būtiski mainīsies – Latvijas teritoriju no dienvidaustrumiem šķērsos aktīvs ciklons, un tā ietekme uz laikapstākļiem valstī saglabāsies visas nedēļas garumā.

Ciklons nesīs intensīviem nokrišņiem bagātu un vējainu laiku. Tā kā gaisa temperatūra turpinās pazemināsies un gan nakts, gan arī dienas stundās daudzviet tā būs +2…-3 grādu robežās, dominējošā nokrišņu forma būs slapjš sniegs un sniegs.

Daudzviet no jauna izveidosies sniega sega, tās biezums sasniegs 4-8 cm, bet lokāli austrumos sniega kārta var būt vēl biezāka, sasniedzot pat 8-10 cm.

Laikam saglabājoties aukstam, sniega sega kusīs lēni un vietām var noturēties pat vairākas dienas. Vējš darba nedēļas sākumā pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, pirmdien un naktī uz otrdienu lielākajā valsts daļā brāzmās sasniedzot 15-19 m/s, piekrastē, kā ierasts, vējš būs stiprāks. Tālākajās dienas vējš pierims. 

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvas prezidenta amata kandidātu viedokļi par aizsardzības nodokli un mācībām krievu valodā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas