Jaunā Valkas novada domes priekšsēdētāja būs Ērģemes pamatskolas direktore

Sestdien, 20.maijā Valkas novada domes ārkārtas sēdē ar deviņām balsīm par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēja Ērģemes pamatskolas direktori, neatkarīgo deputāti Gitu Avoti, informē pašvaldībā.

Avote iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās domē tika ievēlēta no Vidzemes partija un Latvijas attīstībai apvienotā saraksta, taču šā gada martā pameta bijušā domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija) frakciju.

Uz domes priekšsēdētāja amatu tika virzīts no amata atstādinātais domes priekšsēdētājs Krauklis, taču par viņa kandidatūru nobalsoja vien seši deputāti.

Kā vēstīts, piektdien pašvaldībā ir saņemts deputātu pieprasījums par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai ievēlētu jaunu domes priekšsēdētāju, jo ilggadējo pašvaldības vadītāju Ventu Armandu Kraukli (Vidzemes partija) 18.maijā atstādināja no amata.

Kā vēstīts, 18.maijā Valkas novada domes ārkārtas sēdē seši opozīcijas deputāti – Zariņš, Kristaps Sula, Guntis Albergs, Dace Bašķe, Agnis Birkavs, Juris Žurovičs un trīs neatkarīgie deputāti – Vesingi, Gita Avote un Jānis Anže – nobalsoja par pašvaldības priekšsēdētāja Kraukļa atcelšanu no amata. Viņi savu lēmumu pamatoja ar uzticības zaudēšanu Krauklim.

Pagājušajā vasarā vairāki Valkas novada pašvaldības domes deputātiem, parakstot attiecīgu iesniegumu, pieprasīja domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata.

Tolaik iesniegumā domes deputāti apgalvoja, ka Krauklis ir izdarījis vairākus pārkāpumus. Viņš esot vairākkārtēji pārkāpis likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” un turpinājis izdarīt pārkāpumus arī pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja piespriesto administratīvo sodu saņemšanas. Mērs arī esot “vairākkārtēji vienpersoniski pieņēmis lēmumus rīkoties ar pašvaldības mantu, vienlaikus būdams interešu konfliktā un radot zaudējumu pašvaldībai, no pašvaldības domes deputātiem slēpis informāciju par jautājumiem, kas ir domes deputātu kompetencē un kurus izlemt tiesīgi tikai visi domes deputāti kopā, kā arī slēdzis personīga rakstura privāttiesisku darījumu, kura iznākums bijis atkarīgs no pašvaldības domes deputātu balsojuma”.

Valkas novada domes sēdē, izskatot opozīcijas deputātu pieprasījumu Krauklim atkāpties no domes priekšsēdētāja amata, par viņa demisiju nobalsoja vien seši no 15 deputātiem.

Par Kraukļa pārstāvēto Vidzemes partijas un Latvijas attīstībai apvienoto sarakstu 2021.gada vēlēšanās nobalsoja 1314 vēlētāji jeb 53,13% no nobalsojušo kopskaita. Tādējādi Vidzemes partijas un Latvijas attīstībai apvienotais saraksts ieguva astoņas balsis, taču šā gada martā trīs deputāti atstāja Kraukļa vadīto frakciju.

Lasiet arī: No amata gāž Valkas novada pašvaldības vadītāju Kraukli

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas