Jēkabpils aizsargdambi pārbūvēs par gandrīz 17 miljoniem eiro

Ir parakstīts līgums starp Jēkabpils novada pašvaldību un SIA Jēkabpils PMK par Daugavas aizsargdambja pārbūvi, kas izmaksās gandrīz 17 miljonus eiro, vēsta novada pašvaldība.

Šis ir Jēkabpils vēsturē finansējuma ziņā apjomīgākais līgums, uzsvēra Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP). Kopējās darbu izmaksas ir 16 931 289 eiro, tajās ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). No šīsm izmaksām Eiropas Rekonstrukcijas ERAF finansējums veido 14 391 596 eiro, savukārt 1 898 347 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums, 641 347 eiro – pašvaldības līdzfinansējums.

Domes priekšsēdētājs atzina, ka

valdība reaģējusi “ļoti ātri”

un, pateicoties tās atbalstam finansējuma piesaistē, pašvaldība varējusi noslēgt šo līgumu.

SIA Jēkabpils PMK valdes priekšsēdētājs Māris Dimants skaidro, ka projekts būs sarežģīts un meteoroloģisko apstākļu dēļ arī izaicinājumu pilns – taču pārbūves rezultātā aizsargdambis būs ne vien drošs, bet arī vizuāli pievilcīgs. Būvdarbus plānots uzsākt tuvāko divu nedēļu laikā, un tie sāksies vairākos posmos vienlaicīgi.

Lielākais darbu apjoms ir paredzēts Daugavas kreisajā krastā 5,1 kilometra garumā.

Kā ziņots, šī gada janvārī Daugavā pie Jēkabpils sakrājās vižņi un sākās plūdi. Plūdos cieta pilsētas aizsargdambis, kas atsevišķās vietās tika izskalots un bija steidzami jālabo.

 Reģistra firmas.lv informācija liecina, ka SIA Jēkabpils PMK pieder Arnim Putniņam (50%), Vladislavam Skačko un Mārim Dimantam (katram pa 25%).

Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar nepilnu 22 miljonu eiro apgrozījumu un aptuveni 19 000 eiro peļņu. Šovasar tas pabeidza Jēkabpils Valsts ģimnāzijas pārbūves darbus 5,8 miljonu eiro vērtībā, pagajušajā gadā – par 2,3 miljoniem eiro pārbūvēja un paplašināja Jēkabpils reģionālās slimnīcas Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļu.  

Lasiet arī: VIDEO | Jēkabpilī sācis lēni brukt pilsētu aizsargājošais dambis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas