Justīnes tēvs un pamāte daļēji atzinuši vainu septiņgadīgās meitenes slepkavībā

Par septiņus gadus vecās Justīnes, kuru jūnija nogalē atrada mirušu, apraktu pamestā mājā dziļā mežā, slepkavību aizdomās turētie – bērna tēvs un pamāte – savu vainu atzīst daļēji un cer, ka pierādījumu trūkumu dēļ viņiem netiks piespriests mūža ieslodzījums, vēsta Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas ziņu portāls (LSM.lv).

Tikmēr izmeklēšana turpinās, un aizdomās turētie joprojām atrodas apcietinājumā. Lieta prokuratūrā varētu nonākt nākamajā mēnesī, noskaidroja medijs.

BNN jau ziņoja, ka kopš šī gada 5.maija, kad tika saņemta informācija par Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā bezvēsts pazudušo septiņgadīgo Justīni Reinikovu, Valsts policija (VP) nekavējoties uzsāka plašus meklēšanas pasākumus.

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, pusotru mēnesi veicot operatīvos un izmeklēšanas pasākumus sarežģītā kriminālprocesā, atrada šī gada 5.maijā bezvēsts prombūtnē pazudušo septiņgadīgo Justīni Reinikovu mirušu ar acīmredzamiem miesas bojājumiem apraktu

pamestā mājas pagrabā meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

Masveida meklēšanas pasākumos tika piesaistīti arī kolēģi no Valsts robežsardzes, Zemessardzes, organizācijām Bezvēsts.lv un K9-Sos Cilvēku meklēšana, kā arī atsaucās liels brīvprātīgo skaits – meklēšana veikta gan ar cilvēkresursu, gan tehniskajiem līdzekļiem.

Sākotnēji kā meitenes pazušanas versija tika izskatīta iespēja, ka viņa pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Vienlaikus jau kopš pirmajām pazušanas dienām, likumsargi strādāja ar vairākām versijām, tostarp, ka pret meitenīti, iespējams, veikts noziedzīgs nodarījums. Policija sāka kriminālprocesu, veicot mērķtiecīgu un rūpīgu darbu, šķetinot ļoti sarežģītu meitenes pazušanas lietu.

20. jūnija naktī aizdomās par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret meiteni policija aizturēja divas personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un Justīnes pamāti Sandru Reinikovu – un Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Portāls LSM.lv vēsta, ka, aizdomās

turamie savu vainu atzinuši, bet daļēji.

“Viņi vainu neatzīst, ka ir tīši nonāvējuši, tas ir, apzināti noslepkavojuši,” sacījusi Rēzeknes tiesas izmeklēšanas tiesnese Aija Jermacāne.

Viena no neoficiālām versijām, kāpēc meitenes dzīvība tika apdzēsta, esot, ka vecāku starpā bijis strīds par bērna pabalstu – meitenes bioloģiskā māte gribējusi meitenīti ņemt pie sevis uz ārvalstīm, kur pabalsts būtu lielāks, bet tēvs neesot ļāvis. Policija šo versiju nekomentē.

Nākamā tiesas sēde, kad lems par drošības līdzekli aizdomās turamajiem, gaidāma 20. oktobrī.

Lasiet arī: Nogalinātās septiņgadīgās Justīnes tēvam un pamātei piemēro apcietinājumu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas