JV prasīs Staķim “nodrošināt objektīvu Vaivoda disciplinārlietas izmeklēšanu”

Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim (PP) tiks prasīta objektīva pret Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšana – tā otrdien, 20.jūnijā, pēc domes Jaunās Vienotības (JV) frakcijas sēdes paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis.

Šodien JV frakcijā vienbalsīgi pausts atbalsts lietas izmeklēšanai, ja ir aizdomas vai pazīmes par nesaimniecisku rīcību. Taču, ņemot vērā situāciju, ka pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange izdevis rīkojumu par ielu asfaltēšanu, izmantojot uzturēšanas līgumus, un

šī mehānisma izmantošana tiek pārmesta Vaivodam kā nesaimnieciska,

JV šodien koalīcijas sanāksmē aicinās nodrošināt objektīvu disciplinārlietas izmeklēšanu.

Frakcijas ieskatā pastāv bažas, ka ne pašvaldības izpilddirektors, ne viņa birojs šajā situācijā nevar būt objektīvi un būtu nepieciešama neatkarīga izmeklēšana.

Par Rīgas satiksmes infrastruktūru atbildīgais Vilnis Ķirsis (JV) jau piektdien, 16. jūnijā, paziņoja žurnālistiem, ka Vaivoda atstādināšanu no amata uzskata par nepamatotu un kaitniecisku. Viņš teica, ka karstākajā būvdarbu veikšanas periodā uz aizdomu pamata atstādināt galveno atbildīgo esot nepārdomāts un nesamērīgs solis.

Ja disciplinārlietas izmeklēšanas laikā netiks konstatēts nodarītais kaitējums, būvdarbu sezona tikšot pazaudēta, uzskata domes priekšsēdētāja vietnieks. Viņš apgalvoja, ka pārmetums par ielu remontēšanu uzturēšanas līgumu ietvaros ir nepamatots.

Kā piemēru Ķirsis minēja situāciju, kad uz kādas ielas izveidojusies avārijas bedre. Balstoties uz uzturēšanas darbu līgumu, bedri var ātri salabot. Pretējā gadījumā nepieciešams slēgt būvniecības līgumu, izstrādāt būvprojektu, kas prasa daudz laika, un iela tiks saremontēta pēc gada vai pat pēc ilgāka termiņa.

Ķirsis tad piebilda – ņemot vērā Vaivoda pausto par “ilgstošu mobingu no pilsētas izpilddirektora padomnieka Māra Knoka puses”, viņš plāno prasīt atstādināt Langi un Knoku no disciplinārlietas izmeklēšanas un lūgt to veikt neatkarīgai personai.

Kā ziņots, balstoties uz trauksmes cēlāja ziņojumu no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas – departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonām tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana.

Pārbaudē secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu, līdz ar to neesot iespēju pārliecināties par to, vai darbi nav mākslīgi sadārdzināti.

Tāpat konstatēts, ka asfalta klāšanas darbu pasūtījumos konkrētos gadījumos piemēroti risinājumi, kas nav saimnieciski izdevīgākie.

Lasiet arī: VARAM: Staķim nebija tiesību vienpersoniski sevi norīkot komandējumā uz Tamperi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas