Kā rīkoties, ja E-veselības sistēmā ir traucējumi, bet recepšu zāles nepieciešamas steidzami

Pirmdien, 6. maijā, tika novēroti E-veselības sistēmas īslaicīgi darbības traucējumi, kas ietekmēja veselības aprūpes profesionāļu darbību E-veselības portālā, radot īslaicīgas neērtības kā speciālistiem, tā arī iedzīvotājiem. Kā BNN informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Kitija Grīna, sistēmas darbības traucējumi tika novērsti trīs stundu laikā.

NVD atgādina, ka E-veselības tehnisku traucējumu gadījumā ārsts ir tiesīgs izrakstīt recepti papīra formā un šīs receptes elektronizēšanu jeb ievadi E-veselības sistēmā veiks aptiekā, tiklīdz tas būs iespējams.  Ja ar ģimenes ārsta praksi nav iespējams sazināties (6.maijs bija svētku diena) un ja medikamenti nav nepieciešami steidzami, tad iespējams to iegādāties vēlāk, kad novērsti sistēmas darbības traucējumi. 

Savukārt gadījumā, ja e-receptes zāles ir nepieciešamas steidzami, NVD aicina iedzīvotāju vērsties pie dežūrārsta, kas sniedz medicīnisku palīdzību ārpus ģimenes ārstu darbalaika. Neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta veselība vai dzīvība, NVD aicina vērsties tuvākās slimnīcas uzņemšanas nodaļā vai sazināties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Lasiet arī: ASV atklāj, ka nopauzējusi Izraēlai paredzētu bumbu sūtījumu saistībā ar bažām par Rafahu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas