ASV atklāj, ka nopauzējusi Izraēlai paredzētu bumbu sūtījumu saistībā ar bažām par Rafahu

ASV pagājušajā nedēļā apturēja ieroču sūtījumu Izraēlai, iebilstot pret acīmredzamiem Izraēlas centieniem iebrukt Gazas dienvidu pilsētā Rafahā, otrdien, 7.maijā, paziņoja augsta ranga administrācijas amatpersona, piebilstot, ka Izraēla nav “pilnībā ņēmusi vērā” ASV bažas par civiliedzīvotāju humānajām vajadzībām, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tikmēr Kairā turpinās centieni panākt pamieru, Izraēlas un “Hamās” delegācijām ar starpnieku starpniecību ir paredzēts atsākt sarunas.

“ASV nostāja ir bijusi tāda, ka Izraēlai nevajadzētu sākt vērienīgu sauszemes operāciju

Rafahā, kur patvērumu meklē vairāk nekā miljons cilvēku, kuriem nav kur citur doties,” sacīja Baltā nama administrācijas pārstāvis.

Baltā nama amatpersona sacīja, ka, tuvojoties Izraēlas līderu lēmuma pieņemšanai par iebrukumu Rafahā, sākot ar aprīli “mēs sākām rūpīgi izskatīt ierosinātās konkrētu ieroču piegādes Izraēlai, kurus varētu izmantot Rafahā”.

“Pārskatīšanas rezultātā mēs pagājušajā nedēļā apturējām vienu ieroču sūtījumu,” sacīja amatpersona. Sūtījumā bijušas 1 800 2 000 mārciņu (907 kg) bumbas un 1 700 500 mārciņu bumbas.

Amatpersonas rūpīgi izskatot 2 000 mārciņu smago bumbu izmantošanu, ņemot vērā bažas par to ietekmi uz blīvi apdzīvotām vietām Gazā. Galīgais lēmums par šo sūtījumu vēl neesot pieņemts.

“Reuters” norādīja, ka sūtījumi, kas aizkavējušies vismaz divas nedēļas, bija saistīti ar “Boeing” ražoto JDAM (apvienotā tiešā uzbrukuma munīcija), kas pārveido nevadāmās bumbas par precīzijas vadāmajām bumbām, kā arī maza diametra bumbām.

Amatpersona uzsvēra, ka šie sūtījumi nav saistīti ar pagājušajā mēnesī pieņemto zīmīgo 17 miljardu ASV dolāru militāro palīdzību, bet ir no “iepriekš piešķirtajiem līdzekļiem”.

Lasiet arī: Gazas pamiers neskaidrs; Izraēla turpina Rafahas operāciju un paziņo, ka tā kontrolē Rafahas robežšķērsošanas punktu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas