Karalim Čārlzam atklāts vēzis tikai 18 mēnešus pēc stāšanās tronī

Britu karalim Čārlzam III, kurš vairāk nekā septiņas desmitgades gaidījis, lai kļūtu par valdnieku, nepilnus 18 mēnešus pēc stāšanās tronī tika atklāts “vēža paveids”. Bekingemas pils pirmdien, 5.februārī, paziņoja, ka 75 gadus vecais monarhs uz laiku atkāpsies no publiskajiem pienākumiem, lai saņemtu ārstēšanu, taču karalis paudis cerību, ka drīz varēs atsākt pildīt savus publiskos pienākumus, ziņo Reuters.

Čārlzs par monarhu kļuva pēc savas mātes karalienes Elizabetes nāves 2022.gada 8.septembrī. Būdams visilgāk Lielbritānijas vēsturē nodzīvojušais mantinieks, viņš tika kronēts 2023.gada 6.maijā.

Bekingemas pils pavēstīja, ka pēc nesenās trīs dienu uzturēšanās slimnīcā, kur viņam tika veikta koriģējoša procedūra labdabīgi palielinātas prostatas dēļ, tikusi pamanīta atsevišķa problēma, un

pārbaudēs atklājies, ka karalim ir “vēža paveids”.

Pils norādījusi, ka karalim nav diagnosticēts prostatas vēzis, un pagaidām nekādas papildu detaļas netiks atklātas, taču “Viņa Majestāte turpinās veikt valsts darījumus un oficiālo dokumentu kārtošanu kā līdz šim”.

Lielbritānijas karalis Čārlzs, kurš pagājušajā nedēļā pēc plānotās procedūras izrakstījās no slimnīcas, svētdien apmeklēja dievkalpojumu, smaidīja, bija labā noskaņojumā un nedeva nekādas norādes par savu neseno vēža diagnozi.

Neraugoties uz ierasto konfidencialitāti, kas saistīta ar karalisko personu veselību, karalis Čārlzs ir izvēlējies atklāt savu vēža diagnozi, lai “novērstu spekulācijas un cerībā, ka tas palīdzēs sabiedrībai izprast tos cilvēkus visā pasaulē, kurus skāris vēzis,” ziņojusi Bekingemas pils.

Premjerministrs Riši Sunaks (Rishi Sunak) nosūtīja karalim vislabākos vēlējumus vietnē “X”. “Es nešaubos, ka viņš ātri atgriezīsies pilnā darba sparā, un es zinu, ka visa valsts viņam novēl visu to labāko,” viņš teica.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka, lai gan Čārlzs nav tik populārs kā viņa māte,

tomēr cilvēku viņu vērtē vairāk pozitīvi, nekā negatīvi. Londonas centra viesnīcas vadītājs Endijs Blūmers (Andy Bloomer) sacīja, ka ir apmierināts ar karaļa darbu. “Es esmu liels viņa fans,” viņš piebildis. Taču attiecībā uz viņa veselības stāvokli Blūmers teicis, ka tas esot liels šoks. Gluži tāpat jūtas arī lielākā daļa britu.

Viena no galvenajām ēnām pār Čārlza valdīšanu ir viņa dēla prinča Harija uzbrukumi ģimenei un monarhijai viņa memuāros un “Netflix” dokumentālajā filmā kopā ar sievu Meganu Mārklu (Meghan Markle).

Tomēr Harijs, kurš kopš 2020.gada pavisam reti ir viesojies Lielbritānijā, pēc tam, kad uzzināja par tēva slimību, ir ceļā pie tēva, norādot uz iespējamu izlīgšanu starp abām pusēm.

Lasiet arī: Vestminsteras abatijā kronēts Lielbritānijas karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas