Kauņā policisti atrod pazudušo deviņus gadus veco meiteni; aizdomās turamais aizturēts

Otrdienas, 9.janvāra, vakarā Kauņā policisti atrada pazudušo deviņus gadus veco meiteni Agotu, kura tika meklēta kopš svētdienas. Meitene atrasta vesela un dzīva un nogādāta Kauņas slimnīcā, ziņo Lietuvas sabiedriskais medijs.

Policijas ģenerālkomisārs Renāts Požēla (Renats Požėla) preses konferencē naktī uz trešdienu paziņoja, ka meitene ir spējīga runāt, lai gan ir guvusi dažus ievainojumus. Kauņas slimnīcā medicīnas speciālisti pārbaudot viņas stāvokli, un viņas vecāki esot viņai līdzās, viņš sacīja.

Meitene tika atrasta ieslēgta garāžā netālu no nolaupīšanas vietas.

Kā norādījis Kauņas policijas priekšnieks Mindaugs Baršis (Mindaugas Baršys), meiteni esot nolaupījis kāds 42 gadus vecs vīrietis. Noziegums tiek uzskatīts par smagu, un tiek apgalvots, ka aizdomās turamais ir rūpīgi plānojis noziegumu, kas iestādēm rada zināmas raizes.

Varasiestādes norādījušas, ka garāža, kurā tika atrasta meitene, nelīdzinājās tipiskai auto garāžai. Turklāt garāža bija aprīkota ar skaņas izolāciju, kas norāda, ka tā varētu būt bijusi sagatavota ķīlnieku turēšanai, sacīja Baršis.

Aizdomās turētais šajā lietā ir aizturēts uz divām dienām, un, visticamāk, šā termiņa beigās notiks tiesas sēde par apcietinājuma piemērošanu.

Iestādes nav sniegušas informāciju par nozieguma motīviem.

Meitene, kas dzimusi 2014.gadā, pazuda svētdien ap plkst. 16.30 Kauņā. Pēdējo reizi viņa tika redzēta, kad devās uz sabiedriskā transporta pieturu, lai dotos uz veikalu. Meklēšanā bija iesaistīti simtiem policijas darbinieku, turklāt palīdzēja brīvprātīgie no visas Lietuvas.

Lasiet arī: Lietuva apsver iespēju iegādāties “airBaltic” akcijas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas