Ķekavas novadā atrod zagtu automašīnu un daudz zagtu spēkratu detaļu

Privātmājas teritorijā Ķekavas novadā ir atrasta zagta automašīna, kā arī liels daudzums zagtu spēkratu detaļu, ziņo Valsts policija.

Likumsargi 14.janvāra naktī saņēma informāciju par 2015.gada izlaiduma automašīnas BMW X3 zādzību Zolitūdes apkaimē. Tajā pašā naktī policijas darbinieki kādas privātas saimniecības teritorijā Ķekavas novadā automašīnu atrada. Saimniecības teritorijā atradās vairākas automašīnas, daļa no tām bija izjauktā stāvoklī.

Transportlīdzekļu pārbaudes laikā atrasta vēl viena meklēšanā esoša automašīna. Šis spēkrats pirms vairākiem gadiem bija paņemts līzingā, taču līzinga ņēmējs bija pārtraucis par to maksāt un spēkratu neatdeva.

Turpinot izmeklēšanu, saimniecības telpās konstatēts liels daudzums ar automašīnu rezerves daļām. Veicot pārbaudi, tās tika identificētas kā daļas un agregāti no vēl sešām meklēšanā esošām automašīnām. Pārbaudei izņemti 154 priekšmeti, kas līdzīgi šaujamieroču munīcijai, kā arī 134 alkoholisko dzērienu pudeles bez akcīzes markām – kopumā atsavināti vairāk nekā 112 litri nelikumīgu alkoholisko dzērienu.

Turpat privātmājas teritorijā aizdomās par automašīnu zādzībām un piesavināšanos tika aizturēts vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Zagtā automašīna BMW X3 ir atdota tās likumīgajam īpašniekam, bet līzingā paņemtais spēkrats – uzņēmumam, kam tas pieder.

Lasiet arī: Prasa apsūdzēt «advancētu» automašīnu apzadzēju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas