Ķirsis: Ja snigšana turpināsies, tiks pagarināta iespēja izmantot puteņa biļetes

Ja snigšana galvaspilsētā turpināsies arī piektdien, 1.decembrī, tiks pagarināta iespēja izmantot “puteņa biļetes”, intervijā TV3 raidījumā “900 sekundes” paziņoja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņaprāt, lēmums piedāvāt autovadītājiem tā dēvētās “puteņa biļetes” – iespēju, atstājot mājās automašīnu, tehnisko pasi izmantot kā biļeti sabiedriskajā transportā, ir bijis pareizs.

“Labāk gatavoties sliktākajam scenārijam, nekā otrādāk,”

teica Ķirsis, uzsverot, ka meteorologi norāda uz iespējamu snigšanu arī piektdien. Mērs uzsvēra, ka snigšanas laikā katra mašīna uz ceļa traucē sniega tīrīšanu. Iepriekšējā pieredze rādot, ka “puteņa biļetes” strādā, un aprēķini liecinot, ka ap 10 000 auto paliek pie mājām.

Līdz pusdienām plānots pieņemt lēmumu arī par piektdienu – ja turpinās snigšana, tad “puteņa biļetes” darbosies arī piektdien, solīja politiķis.

“Sniega tīrīšanā iesaistīto apjoms ir lielākais iespējamais. Tomēr snigšanas laikā sniega tīrīšana ir kas līdzīgs cīņai ar vējdzirnavām,” secināja Ķirsis.

Kā ziņots, ceturtdienas rītā Rīgā tiek turpināta pieturvietu, gājēju pāreju zonas un veloinfrastruktūras tīrīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Dome atgādina, ka Rīgā naktī uz ceturtdienu sākās spēcīga snigšana un, atbilstoši laika prognozei, tā turpināsies visas dienas garumā. Sniega kārta pilsētas ielās palielinājusies aptuveni par 15 centimetriem, tādēļ pārvietošanās apstākļi gan transportlīdzekļiem, gan gājējiem ir apgrūtināti.

Īsi pēc pusnakts uzsākta pilsētā ielu kaisīšana un šobrīd visas tehnikas vienības pilsētas ielās devušās trešo reizi. Šobrīd turpinās pieturvietu, gājēju pāreju zonas un veloinfrastruktūras tīrīšana. No plkst.3 sākta ietvju tīrīšana, kur iesaistītas 46 tehnikas vienības un septiņas brigādes, kas Vecrīgas ietves attīra, veicot darbu ar rokām.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt iecietīgiem un ņemt vērā, ka pie šādiem laika apstākļiem sniegs uz ielām atkārtoti parādās ļoti īsā laika periodā, tostarp arī neilgi pēc brauktuvju un ietvju tīrīšanas. Tāpat iedzīvotāji aicināti iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Jau ziņots, ka novembra pēdējā dienā novērojumu stacijā Rīgas centrā ir vismaz 21 centimetru dziļš sniegs – biezākā sniega sega kopš 2021.gada decembra sākuma.

Iepriekšējā biezākā sniega kārta šajā novērojumu stacijā bija 19 centimetri šā gada 11.martā. Arī pagājušā gada maksimālais sniega dziļums bija 19 centimetri, kas pilsētas centru klāja 12.-14.decembrī.

Lasiet arī: Latvijā sniega dēļ ir apgrūtināta braukšana

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas