Konceptuāli atbalsta Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu ilgāku likvidāciju

Saeimas Preses dienests vēsta, ka likumdevējs ceturtdien, 26.janvārī, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos Ostu likuma grozījumus, kas paredz pagarināt termiņu Rīgas un Ventspils brīvostu pārvalžu likvidācijai līdz šī gada beigām. 

Par to nobalsoja 89 klātesošie parlamenta deputāti, Aleksandram Kiršteinam (NA) atturoties un Armandam Krauzem (ZZS) nebalsojot.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas virzītie grozījumi ir nepieciešami (kā minēts likumprojekta anotācijā), lai «nodrošinātu kvalitatīvu pārejas posmu» un nodotu pārvalžu funkcijas jaunveidojamajām kapitālsabiedrībām – akciju sabiedrībai Ventas osta un akciju sabiedrībai Rīgas osta.

«Par ostu pārvaldības reformas īstenošanu, tostarp pašvaldību iesaisti šajā procesā, vēl ir jāturpina diskusijas,»

iepriekš pauda par likumprojekta virzību atbildīgās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Linda Matisone (AS). Komisija aicinās iesaistītās puses padziļināti spriest par uzsāktās reformas uzlabošanu un rast labāko pārvaldības modeli.

Lai likumprojekts stātos spēkā, tas Saeimai vēl jāatbalsta galīgajā lasījumā. Kā jau ziņots, pati komisija otrajā lasījumā to skatīs 2.februārī.  

Lasiet arī: Satiksmes ministrs uzsver, ka ostu reformā ir svarīgs uzņēmumu viedoklis

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas