Krievija: 335 000 cilvēku ir pieteikušies dalībai kaujās Ukrainā

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu otrdien, 3.oktobrī, paziņoja, ka nav plānota turpmāka vīriešu mobilizācija cīņām Ukrainā, jo šogad bruņotajos spēkos vai brīvprātīgo vienībās jau ir iesaukti vairāk nekā 335 000 cilvēku, ziņo Reuters.

Krievijas aizsardzības ministrs valsts televīzijā paziņoja, ka nav plānota papildu karaspēka mobilizācija, uzsverot, ka bruņotajiem spēkiem jau ir nepieciešamais militārpersonu skaits,

lai īstenotu Ukrainā notiekošo “īpašo militāro operāciju”.

Šoigu atzinīgi novērtēja to cilvēku patriotismu, kuri pieteicās un atklāja, ka kopš gada sākuma militārajā dienestā, izmantojot līgumus un brīvprātīgo vienības, ir iestājušies vairāk nekā 335 000 personu, un tikai septembrī vien līgumus parakstīja vairāk nekā 50 000 personu.

Skaitļi liecina, ka Krievija ir guvusi ievērojamus panākumus jaunu kaujinieku vervēšanā un ievērojamas daļas algotņu grupējuma Vagner kaujinieku integrēšanā “brīvprātīgajos formējumos”.

Pagājušā gada septembrī Putins deva rīkojumu par 300 000 rezervistu “daļēju mobilizāciju”. Krievijas prezidents ir vairākkārt paziņojis, ka nav vajadzības pēc vēl vienas mobilizācijas, jo dažas Krievijas amatpersonas ir

atzinušas, ka mobilizācija bijusi kļūda,

jo tās rezultātā, ievērojams skaits cilvēku pameta valsti, lai izvairītos no militārā dienesta.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs pirmdien, 2.oktobrī, atzīmēja, ka viņi [Krievija] paredz, ka Rietumu valstīs, tostarp ASV, palielināsies nogurums no kara un nogurums no atbalsta sniegšanas Kijivas valdībai.

Lasiet arī: Borels Kijivā: ES palielinās militāro palīdzību Ukrainai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas