Krievija apgalvo, ka aizliegums krieviem ievest ES noteiktas preces ir rasistisks

Pirmdien, 11.septembrī, Krievija kritizēja Eiropas Savienības (ES) aizliegumu krieviem ievest automašīnas un atsevišķus personīgos priekšmetus ES, nosaucot to par diskriminējošu, raksta Reuters.

Eiropas Komisija paskaidrojuma rakstā par sankcijām saistībā ar karu Ukrainā izklāstīja pagaidu aizliegumu krieviem ievest noteiktas personīgās preces vai transportlīdzekļus jebkurā no 27 Eiropas Savienības valstīm.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova kritizējusi Eiropas Komisijas nolikumu,

nosaucot to par rasismu.

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs paudis sašutumu, norādot, ka ES ir apvainojusi visus krievus, slikti pret viņiem izturoties, liekot noprast, ka viņi ir kā “dzīvnieki ar sliktu iedzimtību”. Medvedevs ierosinājis uz laiku apturēt diplomātiskās attiecības ar ES, bet uzsvēris, ka Krievija nepiemēros atbildes ierobežojumus ES pilsoņiem,

apgalvojot, ka Krievija gan neesot rasistiska.

Pēc 2022.gada Krievijas iebrukuma Ukrainā Rietumi noteica Krievijai stingras sankcijas. Krievija šīs sankcijas un tās īpašumu konfiskāciju uzskata par ekonomiska kara pasludināšanu. Neraugoties uz spiedienu, Kremlis saglabā nelokāmību, apgalvojot, ka Krievija, kurai šogad tiek prognozēta ekonomikas izaugsme,

nepakļausies Rietumu prasībām attiecībā uz Ukrainu.

Jautājumu un atbilžu rakstā Eiropas Komisija precizēja, ka Krievijas pilsoņiem uz laiku ir aizliegts ievest ES noteiktas personīgās preces un transportlīdzekļus, tostarp mehāniskos transportlīdzekļus. Komisija norādīja, ka šis aizliegums attiecas uz precēm, kuru izcelsme ir Krievijā vai kuras tiek eksportētas no Krievijas. Tomēr aizlieguma īstenošana nedrīkst attiekties uz apģērbu, ko valkā personas, šķērsojot robežu, un kas tiek uztverts citādi nekā luksusa klases automašīnas.

Daži krievi apgalvo, ka šādi pasākumi var netīšām nospēlēt Kremļa pusē, savukārt Kremlis apgalvo, ka krievi Rietumos saskaras ar netaisnīgu Rusofobiju.

Lasiet arī: Kims Čenuns dodas pilna mēroga vizītē uz Krieviju, apgalvo Kremlis

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas