Krievija apgalvo, ka uzbrukums “Crocus City Hall” veicinājis interesi par iestāšanos armijā

Krievijā kopš pagājušajā mēnesī notikušā nāvējošā uzbrukuma koncertzālei Piemaskavā ir ievērojami pieaudzis to cilvēku skaits, kas parakstījuši līgumus par iestāšanos bruņotajos spēkos, trešdien, 3.aprīlī, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas ziņoto, vēsta Reuters.

Paziņojumā teikts, ka kopš gada sākuma līgumus ar armiju ir parakstījuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, tostarp aptuveni 16 000 pēdējo desmit dienu laikā.

“Pagājušajā nedēļā notikušajās intervijās atlases punktos Krievijas pilsētās lielākā daļa kandidātu kā galveno motīvu līguma noslēgšanai norādīja vēlmi atriebties par bojāgājušajiem traģēdijā, kas notika 2024.gada 22.martā Piemaskavā,” citēts ministrijas ziņojums.

Vismaz 144 cilvēki zaudēja dzīvību masveida apšaudē un tai sekojošajā ugunsgrēkā “Crocus City Hall” koncertzālē, par ko atbildību uzņēmās kaujinieku grupējums “Islāma valsts”. Krievija apgalvo, ka uzbrucēji ir saistīti ar Ukrainu, taču Kijiva noliedz jebkādu saistību, Krievijas nostāju noraidīja arī ASV.

Krievija paļaujas uz nepārtrauktu jaunu kareivju iesaisti savos bruņotajos spēkos, lai uzturētu Ukrainā notiekošo karadarbību.

Krievijas pilsētās izvietotajos plakātos karavīri, kas cīnās Ukrainā, tiek slavināti kā patrioti un varoņi, un daudzus no tiem, kas pierakstās armijā, vilina daudz lielākas algas, kādas viņi var nopelnīt kā civiliedzīvotāji.

Krievija pēdējos divos mēnešos ir lēnām virzījusies uz priekšu pēc tam, kad pagājušajā gadā Ukrainas pretuzbrukums nesasniedza ievērojamus panākumus.

Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Maskava līdz šā gada beigām pastiprinās savu armiju, pievienojot divas jaunas armijas un 30 jaunus formējumus.

Lasiet arī: Putins saka, ka uzbrukumu koncertā sarīkojuši islāmisti; norāda, ka sava loma bijusi arī Ukrainai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas