Krievija desmitkārtīgi palielina militāro iekārtu ražošanu

Krievijas lielākais ieroču ražotājs otrdien, 19.septembrī, paziņojis par dažādu militāro iekārtu, tostarp raķešu, bezpilota lidaparātu, kaujas transportlīdzekļu un artilērijas, ražošanas apjoma palielināšanu, kā mērķis ir apgādāt Ukrainas konfliktā iesaistīto Krievijas armiju, vēsta Reuters.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu ievērojami palielināt ražošanu, lai atbalstītu Krievijas “īpašo militāro operāciju” Ukrainā, neraugoties uz Rietumu centieniem piegādāt Ukrainai ieročus un noteikt Krievijai sankcijas.

Saskaņā ar Rostek bruņojuma kompleksa rūpniecības direktora Ozdojeva teikto, dažādu veidu ieroču ražošanas apjomi ir palielinājušies divas līdz desmit reizes, dažādu veidu tehnikas ražošana ir palielinājusies “desmitkārtīgi”. Ozdojevs piebildis, ka šāds ražošanas apjoma pieaugums

atspoguļo Maskavas apņēmību sasniegt savus mērķus Ukrainā.

Rostek, kam Rietumi piemēro sankcijas, vada Sergejs Čemezovs, tuvs Putina sabiedrotais. Tas kontrolē 800 Krievijas civilās un aizsardzības struktūras un ir Krievijas lielākais ieroču ražotājs.

Lasiet arī: Ukraina iesūdz ES kaimiņvalstis par graudu importa aizliegumu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas