Krievija gatavo “lojalitātes līgumu” ārvalstniekiem

Valsts ziņu aģentūra TASS trešdien, 29.novembrī, ziņoja, ka Krievijas Iekšlietu ministrija ir izstrādājusi likumprojektu, kurā ierosināts ieviest “lojalitātes līgumu” ārvalstniekiem, kas ieceļo valstī. Ja to pieņems, visiem ārvalstu viesiem, kas ieradīsies Krievijā, būs jāparaksta šis līgums, kas ierobežotu viņu brīvību, ziņo Reuters.

Reuters, atsaucoties uz TASS ziņoto, raksta, ka ārzemniekiem, kas ieceļos Krievijā, būs aizliegts “iejaukties Krievijas Federācijas valsts iestāžu darbībā, jebkādā veidā celt neslavu Krievijas Federācijas ārpolitikai un iekšpolitikai, valsts iestādēm un to amatpersonām”.

Kā arī līgumā tiktu iekļauti punkti

par morāli, ģimeni, “netradicionālo seksuālo attiecību propagandu” un vēsturi.

It īpaši ārvalstniekiem tiktu aizliegts “sagrozīt vēsturisko patiesību par padomju tautas varoņdarbu, aizstāvot Tēvzemi, un tās ieguldījumu uzvarā pār fašismu”, raksta Reuters.

TASS ziņojumā neesot skaidri norādīts, kurus ārvalstniekus šis likumprojekts skars, gadījumā, ja likums tiks pieņemts, vai kāds būs sods, ja kāds no līguma punktiem tiks pārkāpts.

Kremlis likumprojektu atteicies komentēt.

Saskaņā ar Reuters, opozīcijas aktīvisti un ārvalstu diplomāti Maskavā jau mēnešiem ilgi ir pauduši bažas par pieaugošo apspiešanu pirms prezidenta vēlēšanām. Mēneša sākumā Kremlis minējis, ka Krievijas militāro darbību Ukrainā dēļ

ir nepieciešama zināma cenzūra, un brīdinājis tos, kuri kritizē militāro jomu.

Lai likumprojekts kļūtu par likumu, tas ir jāiesniedz Valsts domē – Krievijas parlamenta apakšpalātā. Pirms tā iesniegšanas prezidentam Putinam parakstīšanai, tas jāizskata komitejās un jāskata vairākos lasījumos.

Valsts domes Neatkarīgo valstu sadraudzības (NVS) lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kalašņikovs sacījis, ka likumprojekts ir izstrādes beigu posmā un to kopīgi izstrādā Iekšlietu ministrija, valdība, prezidenta administrācija un viņa vadītā komiteja. Viņš atzinis, ka dažas likuma detaļas vēl jāprecizē.

Iekšlietu ministrija vēl nav atbildējusi uz Reuters lūgumiem sniegt komentārus, taču saskaņā ar Reuters veikto meklēšanu Valsts domes datubāzē likums vēl nav oficiāli iesniegts parlamentā.

Krievija ir ieviesusi dažādus ierobežojumus ārvalstniekiem no, pēc tās domām, “nedraudzīgām valstīm”, t. i. valstīm, kuras Ukrainas kara dēļ Krievijai ir noteikušas sankcijas, ziņo Reuters.

Lasiet vairāk: Putins būs pie varas arī pēc 2024.gada vēlēšanām, ziņo avoti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas