Putins būs pie varas arī pēc 2024.gada vēlēšanām, ziņo avoti

Vladimirs Putins ir nolēmis piedalīties martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, kas pagarinātu viņa valdīšanas termiņu vismaz līdz 2030.gadam, jo Kremļa vadītājs uzskata, ka viņam jāvada Krievija šajā grūtajā laikā, ziņo seši avoti, ar kuriem sazinājās Reuters. Putins, kurš pie varas ir kopš 1999.gada, jau ir pārsniedzis iepriekšējo Krievijas vadītāju, tostarp Josifa Staļina un Leonīda Brežņeva, pilnvaru laiku, ziņo Reuters.

Avoti, kuri vēlējās palikt anonīmi, Reuters atklāja, ka ziņas par Putina lēmumu kandidēt martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās ir izplatījušās, un padomnieki gatavojas viņa kampaņai un uzvarai. Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas,

Putinam Krievijā ir 80 % piekrišana un uzvara ir praktiski garantēta.

Ar valsts atbalstu, valsts plašsaziņas līdzekļiem un gandrīz nekādu plašas sabiedrības neapmierinātību viņš noteikti uzvarēs.

Lai gan viņa birojs to vēl nav apstiprinājis, saskaņā ar Reuters ziņotājiem lēmums ir pieņemts, un sagaidāms, ka Krievijas līderis “drīzumā” nāks klajā ar publisku paziņojumu.

Reaģējot uz Reuters ziņojumu, Peskovs pirmdien sacīja, ka Putins vēl nav paziņojis par savu kandidatūru. “Arī pati kampaņa vēl nav oficiāli paziņota,” sacīja Peskovs, tā, atsaucoties uz Krievijas valsts ziņu aģentūras TASS ziņoto, raksta Politico.

Lai gan gaidāmajās prezidenta vēlēšanās Vladimiram Putinam, visticamāk, būs maz konkurentu, viņš saskarsies ar nopietniem izaicinājumiem, ņemot vērā to, ka Rietumi viņu uzskata par kara noziedznieku un diktatoru.

Lasiet vairāk: Kremlis aicina neticēt baumām par Putina nāvi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas