Kremlis aicina neticēt baumām par Putina nāvi

Kremlis nav uzdrošinājies ignorēt baumas par iespējamo Krievijas prezidenta Vladimira Putina nāvi, kas strauji izplatījušās Telegram kanālos, vēsta The Moscow Times.

Baumas, ka Putins ir miris, viņa vietā valda dubultnieks un valsts atrodas uz apvērsuma sliekšņa, ir “absurda preses pīle”, ziņu aģentūrai RIA Novosti norāda Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs jau otro reizi nedēļas laikā ir spiests atspēkot ziņas par prezidenta veselības problēmām. Iepriekš – 24.oktobrī viņš par “preses pīli” nodēvēja baumas, ka Putinam esot bijusi sirds apstāšanās un viņa dubultnieks prezidenta vietā rīkojis publiskus pasākumus.

Peskovs arī aprīlī noliedza ziņas par Putina veselības problēmām, apliecinot, ka gandrīz ceturtdaļgadsimtu Krievijā valdījušais prezidents ir “megaaktīvs” un viņa “enerģiju var tikai apskaust”.

“Protams, viņš nekad nav sēdējis nevienā bunkurā. Tie arī ir meli, un jūs to redzat, tas viss ir acīmredzams,” sacīja Peskovs.

Kā vēstīts, Telegram kanālos strauji izplatās baumas, ka Putins ceturtdien, 26. oktobrī, nomiris.

“Trešdienas, 26. oktobra pēcpusdienā Krievijas prezidenta Vladimira Putina veselības stāvoklis sāka strauji pasliktināties. Ap pulksten 20.00 pēc Maskavas laika dežūrārsti izsauca papildu ārstu brigādi, kas pēc ierašanās piecpadsmit minūšu laikā sāka prezidenta reanimāciju, līdz tam laikam Putina stāvoklis bija kļuvis kritisks. Plkst. 20.42 pēc Maskavas laika ārsti pārtrauca reanimāciju un konstatēja prezidenta nāvi,” vēsta Telegram kanāls Generall SVR.

Generall SVR ir viens no noslēpumainākajiem Telegram kanāliem Krievijā, kas regulāri publicē informāciju par Putinu un viņam tuvāko cilvēku loku. Minētais kanāls arī izplatījis informāciju par Putina nedziedināmajām slimībām. Tiek uzskatīts, ka tas pieder bijušajam Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālim.

Lasiet arī: Hamās delegācija apmeklē Maskavu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas